Cercar

Infantils recomanats





ALIAGA, Roberto. Dorothy: una amiga diferente. Madrid: Cuento de Luz, 2013. RECEPTES PARES I1 CUE
 Àlbum il·lustrat on la protagonista ens parla de l’especial relació d’amistat que té amb la Dorothy i és que malgrat que no s’assemblin en res – ella tienen más pelo que yo. Y es mucho más grande que yo. Y no habla tanto como yo- se senten molt vinculades l’una amb l’altra i s’ho passen la mar de bé juntes.

Al llarg de la narració veiem com res no els impedeix passar el temps juntes, banyar-se al riu, explicar-se contes o cantar cançons. Només hi ha moments de tristor quan d’altres nenes no volen incloure Dorothy als seus jocs perquè troben que és “una gigante horrorosa”, però aquesta afirmació no li impedeix a la protagonista continuar jugant amb la seva amiga.

Us recomano aquest conte ple de sensibilitat amb unes precioses il·lustracions  de Mar Blanco que omplen les seves pàgines de color i de detalls divertits. Crec que pot ser un magnífic punt de partida per parlar d’amistat i de com tot sovint aquelles persones que considerem diferents poden enriquir la nostra vida perquè tenen molt a oferir.

 
PIUMINI, Roberto. Emociones y sentimientos. [Zaragoza]: Edelvives, cop. 2013. I Valors i sentiments

Àlbum de poesia per a infants, escrit per un mestre de la literatura italiana que ha rebut diversos premis. Els poemes ens parlen d’emocions, sentiments i sensacions així com d’alguna de les seves manifestacions: tos nerviosa, singlot, plors, etc. Els diversos poemes estan acompanyats per unes divertides il·lustracions que segur que agradaran al més petits.

Us el recomano perquè pot servir per a introduir la poesia en la lectura, ens permetrà fer veure, als petits, que té ritme i que si els agraden les cançons també els pot agradar la poesia. Aquí en teniu un tastet:


Agresividad
Estàs agresivo: quieres tirar
cosas contra la pared y contra el suelo,
incluso machacar y abofetear
a alguien: es un sentimiento violento.
...
Lo mejor, cambiar golpes y puñetazos
por tiernos besos y fuertes abrazos.
Si pegas pierdes y si besas ganas.
Si pegas disgustas, si besas gustas.

 



RAMOS, Mario. El Secreto de Luis. Sant Joan Despí: Corimbo, 2012. RECEPTES PARES I2 COR

Àlbum il·lustrat que va rebre el premi Libro Kirico 2012. Aquest premi que concedeixen els llibreters vol reconèixer l’obra de Mario Ramos que amb el seu personatge del Llop bo ha fet passar molt bons moments a tots els infants.

Està estructurat en capítols breus i aborda temes difícils com l’arribada a una escola nova o l’assetjament des d'una altra perspectiva, incidint en valors com l’amistat o la superació per fer front a la por. Els personatges protagonistes també tenen qualitats diferents, que desmitifiquen estereotips, així els porquets són forts i valents mentre que el llop és petit i dèbil.

Us el recomano perquè m’ha agradat molt l’enfoc de la història, el toc d’humor i ironia i perquè l’he trobat genial per parlar de valors i riure’ns dels estereotips.


Share/Bookmark