Cercar

Infantils recomanats


KOECHLIN, Sophie. Las Doce princesas bailarinas: un cuento de los hermanos Grimm.[S.l.]: Edelvives, 2012. I2 EDE

Conte clàssic dels germans Grimm versionat per Sophie Koechlin  i amb unes precioses il·lustracions de Miss Clara que reprodueixen collages de diversos materials i textures aconseguint un efecte espectacular.


El conte ens explica que hi havia un rei amb dotze filles encantadores i tan boniques que no paraven d’arribar pretendents. El pare es va preocupar i per protegir-les va tancar l’ala del castell on vivien. Allí anava totes les nits a fer-los un petó i desitjar-los bona nit i en marxar tancava amb clau. Tanmateix un matí el rei va observar que les seves filles estaven pàl·lides i les seves sabates desgastades, així que va idear un pla per esbrinar què feien les seves filles per la nit. I si ho voleu saber caldrà que prengueu el conte i llegiu, llegiu fins esbrinar quin és el secret de les princeses.

Recomanat per als amants dels contes clàssics que vulguin gaudir d’una edició exquisida! 

BALLESTEROS, Xosé. Las Pescadoras. Pontevedra: Kalandraka, 2017. I1 KAL

Àlbum il·lustrat que va obtenir una menció del Jurat del VII Premio internacional Compostela de Álbum ilustrado, que va guanyar un altre títol d’editorial Kalandraka.

Es tracta de l’adaptació d’un conte tradicional de la Índia, protagonitzat per tres dones que des de molt joves treballen al mar. Un dia mentre tornen a casa esclata una tronada i totes tres  busquen sopluig. Una encantadora florista els ofereix quedar-se en una habitació de casa seva mentre duri la tempesta i les nostres protagonistes descobriran que no poden dormir perquè... troben a faltar l’olor de mar que els ha acompanyat durant la seva vida.

M’ha encantat aquesta proposta de Kalandraka, tant pel relat que ens ajuda a reflexionar sobre com els olors formen part de la nostra vida i són tan evocadors per tots nosaltres com per les il·lustracions de Nadia Menotti que són tota una obra d’art. En elles recrea mitjançant pedres, fusta, filferro, etc. els diferents personatges i escenes de la narració aconseguint un efecte de gran bellesa visual i plàstica.
Us recomano que el descobriu ja que a part de gaudir d’una proposta visual excepcional podreu reflexionar sobre la reacció que tenim davant de determinats objectes o olors, què és més agradable o desagradable, l’olor de les flors o el del peix? Influeix en la nostra percepció el fet que alguna d’aquestes olors formi part de la nostra vida quotidiana?

Llegiu-lo, us encantarà! (paraula de bibliotecària)


Share/Bookmark