Cercar

Infantils recomanats


RAYO, Anna. La Meva família és especial. Barcelona: Edicions del Pirata, 2019. VIVIM IGUAL I1 EDI

Àlbum il·lustrat dedicat a la diversitat familiar. Comença amb una tortuga centenària que envia cartes als seus parents per convidar-los a la seva festa d’aniversari. A les pàgines que continuen hi trobem diversos models de família: amb un pare i una mare, amb dues mares o dos pares, amb un pare o una mare sols, d’altres que viuen separades o que no tenen fills, etc. Tot un ampli ventall unit per l’amor que es tenen els seus integrants.
Us el recomano perquè té unes il·lustracions espectaculars de Mónica Armiño,  en les que animals humanitzats interpreten els integrants dels diferents models de família i que ens poden ajudar a explicar-los des del respecte i l’acceptació. En realitat el més important és l’amor o l’estima que els uneix, no trobeu?

Al final del llibre una sorpresa ens anima a tornar al començament a la recerca d’un objecte amagat. Us animeu a trobar-lo?


MAÑAS ROMERO, Pedro. L'Avi os té un secret. Barcelona: Kalandraka, cop. 2019. I1 KAL

Àlbum il·lustrat que ens explica el canvi d’estacions a través d’aquest secret que ha amagat l’avi Os. Tot comença amb l’Os que s’ha despertat i recorre el bosc:  
“L’avi Os no recorda el seu secret.
Només sap que el va amagar abans d’adormir-se.
No recorda a on ni per què.
Només sap que és important.
Més important que ell mateix.”
I nosaltres l’acompanyarem en el seu recorregut i serem espectadors dels canvis que s’hi van produint.


Us el recomano perquè m’ha encantat. Hi ha molts llibres que parlen del canvi de les estacions i de l’arribada de la primavera després d’un llarg hivern, però trobo que aquest és especialment poètic i molt adient per a ser llegit en veu alta. Està acompanyat per unes il·lustracions molt singulars que juguen a la manera del collage amb papers de textures diverses, llapis i aquarel·la.

M’ha semblat una petita obra d’art, us animeu a descobrir-la?
VEILLÉ, Éric. La Gran enciclopèdia de les àvies. Barcelona: Blackie Books, 2019. MARES I PARES I1 BLA

Àlbum il·lustrat d’Éric Veillé un autor d’àlbums infantils que ja us vaig recomanar en aquest blog. Si la primera recomanació estava dedicada a l’escola i la mare, ara ens endinsarem en el sempre fascinant món de les àvies. Només obrir el llibre ens trobem amb un grup d’infants que es fan un munt de preguntes sobre les àvies i un gat negre que els diu: Una mica de calma... Ara ho descobrireu. A continuació tot allò que sempre havíeu volgut saber sobre aquestes dones que anomenem àvies: els tipus, l’edat, els renoms, la saviesa, les arrugues i tantes altres coses.


Us el recomano, és un llibre ple de curiositats, anècdotes i unes divertides il·lustracions de colors vius! 

Rosa Ma Fusté  


Share/Bookmark