Cercar

Infantils recomanats



TRIUS, Mireia. Jo i el món: una historia infogràfica. Barcelona: Zahori Books, 2019. 
I 30 TRI

Àlbum il·lustrat que ha estat una sorpresa ja que no m’havia plantejat trobar infografies  en llibres per a infants. Està protagonitzat per la Martina, una nena de Barcelona que viu amb el seu germà, els seus pares i un gos. Ella serà el fil que unirà les diverses dades que ens proporciona el llibre i que van des dels noms propis més populars als diferents països, les religions que s’hi practiquen, els menjars més habituals i fins a 28 grans apartats que proporcionen moltíssima informació.

Cada doble pàgina ens presenta una breu explicació de la Martina sobre el tema escollit i una gran infografia, per exemple a les pàgines 28-9 parla dels uniformes escolars i ens mostra els “diferents uniformes dels nens del món i el Nombre d’alumnes en una classe de Primària segons els països.” A la darrera pàgina hi trobem les fonts que han usat les autores.

Us el recomano perquè és visualment atractiu i curiós i pot ser una bona eina per descobrir el dia a dia de la humanitat i tota la seva diversitat.



ROMANYSHYN, Romana. Miro el món...: pels meus ulls. Barcelona: Zahori Books, cop. 2019. I 61 ROM

Àlbum il·lustrat molt innovador que va guanyar el Bologna Ragazzi Awars 2018 en la categoria de No-Ficció i que explora els ulls i la visió. Es tracta d’un premi que reconeix la qualitat del projecte gràfic i la seva innovació.

L’àlbum comença amb un punt negre perquè “al principi, tot era fosc” que es transforma en blanc a la pàgina següent perquè “De sobte, la llum va sorgir amb l’Univers” I en girar full trobem aquell punt negre inicial transformat en un ull que ens mira.

Us el recomano perquè fa divulgació científica per a infants, sense simplificar res, només proposant unes explicacions entenedores. Gràcies a ell entenem que quan la llum entra als nostres ulls, el cervell la transforma en imatges, quins dispositius hem inventat per tal de veure millor i més lluny, també podem saber si la vista ens enganya i si tots els animals hi veuen igual.

Una proposta fantàstica per a petits i grans científics o gent curiosa en general!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark