Cercar

Infantils recomanats


COMELLES, Salvador, 1959- Boníssim!: poemes per llepar-se'n els dits. Barcelona: Abadia de Montserrat, 2019. I Poesia

Ja fa un temps us vaig recomanar un llibre de poemes de Salvador Comelles, que es deia Bona nit i contenia poemes per a l’hora d’anar a dormir. Avui us recomano aquests Poemes per llepar-se’n els dits on el tema central és la gastronomia.

L’àlbum recull dotze poemes força divertits que giren al voltant de parar taula, algunes menges com el pa o  els macarrons –ja presents a les guardes- els restaurants vegetarians i fins i tot la recepta del popular pastís de tonyina en versió rimada. Els poemes presentats a doble pàgina van acompanyats per les il·lustracions de Mercè Galí que hi aporten un toc d’humor i que acaben d’arrodonir la proposta.

Us el recomano! Trobo que és una proposta fantàstica per iniciar els petits en la poesia. Us engresqueu a tastar-lo?


BESORA, Ramon. Zoo de paraules. Barcelona: Edebé, 2018. I Poesia

Àlbum il·lustrat que ens presenta a diversos animals, descrivint-los a través d’un poema. Cada doble pàgina està dedicada a un animal diferent, per exemple l’esquirol o el pit-roig, destacant-ne les característiques o qualitats. També trobem un poema dedicat a La rateta que no vol escombrar l’escaleta que ens fa pensar en el conte tradicional, amb una mirada renovada i més adaptada als nous temps, més igualitaris.  Els poemes estan acompanyats per les il·lustracions de Sonja Wimmer, plenes de color i de referències al text ja que mantenen el to divertit i tendre dels poemes.
M’ha agradat molt la potencia visual de l’àlbum i també el seu llenguatge. Usa verbs com raucar, guimbar, i d’altres, mostrant la riquesa de la llengua sense simplificar-la tal com veiem en altres obres pensades per al públic infantil –de vegades tant simplificació trobo que és contraproduent-.

Si teniu a casa algun infant amant dels animals no us el podeu perdre, segur que fa moltes descobertes sobre els animals i també sobre la llengua –la seva musicalitat, riquesa i força-. Proveu a llegir-lo en veu alta, és sensacional!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark