Cercar

Jornades de la Galera

Aquest divendres dia 11 de febrer comencen les Jornades de la Galera. A la biblioteca trobaràs molta informació sobre aquest crustaci i com cuinar-lo, així com sobre les anteriors jornades.


Aquí tens una recepta d'Arròs amb galeres, pèsols i espinacs, extreta de: MARQUÉS, Quim. Cuina marinera: les millors receptes de peix d'ara i de sempre. Barcelona: Columna, 2010

Ingredients: 12 galeres; 1 grapat de pèsols; 3 manats d'espinacs frescos; 1 ceba petita; 3 tomàquets madurs; 2 grans d'all; 320 gra d'arròs del Montsià; all i julivert per a la picada; 2 l. de fumet de peix; oli d'oliva i sal.

Preparació: Enrossim les galeres en una cassola amb oli d'oliva i les reservem. En aquesta mateixa cassola enrossim la ceba tallada a daus petits; quan la tenim estovada hi tirem els alls esmicolats i deixem que agafin color. Quan el comjunt sigui ben sofregit hi afegim el tomàquet triturat, sense pell ni llavors, Deixem que cogui a foc lent, aboquem l'arròs i l'enrossim; tot seguit ho mullem amb el fumet de peix. Un cop arrenqui el bull incorporem les galeres, els espinacs ben nets i els pèsols. Passats 15 minuts rectifiquem de sal i deixem reposar un parell de minuts perquè tot el sonjunt quedei ben harmonitzat.

BON PROFIT!


Share/Bookmark

1 comentaris :

Anònim ha dit...

sembla bo i fàcil de fer!
Provaré la recepta. Gràcies!
Cuinetes