Cercar

Infantils recomanats


I una setmana més continuem amb els llibres protagonitzats per animals. Avui parlarem dels ossos:

TASHLIN, Frank. Però jo sóc un ós!  Barcelona: Viena, 2013. I2 JAR

Àlbum il·lustrat de la col·lecció El jardí secret de Viena, recomanat a partir de 8 anys, però que podem considerar adient per a tot tipus de lectors pel missatge de la seva història.

Està protagonitzat per un ós que sap que quan les oques volaven cap al sud i les fulles queien dels arbres, l’hivern no trigaria a arribar i la neu cobriria tot el bosc. Era, doncs, el moment de buscar una cova on poder passar, ben protegit, tots aquells dies de fred.

En arribar la primavera l’ós es desperta i en sortir de la cova on ha estat refugiat es troba que el bosc ha desaparegut i en el seu lloc hi ha una fàbrica. Es troba amb l’encarregat que el pren per un dropo i li diu que ha de treballar. Quan ell es queixa i diu que és un ós, no li fa cap cas i li respon que és un gamarús, que no s’ha afaitat i que porta un abric de pells. S’inicia llavors tot un recorregut per la fàbrica i per l’exterior que portarà l’ós a treballar a la fàbrica fins que ...

Us el recomano perquè és una història que produeix una sensació de malson al voltant d’una figura desubicada en la que reconeixem influències de Chaplin o de Kafka. Als petits els agradarà el joc de repeticions  i una il·lustració minimalista però farcida de referències i d’ironia.

Més informació: 
Llegir en català


Share/Bookmark