Cercar

Infantils recomanats


Som divendres i aquí teniu la nostra recomanació setmanal. Estem segurs que no us deixarà indiferents!

REGOJO BORRÀS, José Luis. En Max i la seva ombra. Cànoves: Proteus, 2012Àlbum il·lustrat que ens presenta una història “diferent” ja que parla de la mort i especialment del suïcidi. 
Ho fa d’una manera poètica i entranyable, apta per a tot tipus de públics -infants i adults- que se sentiran captivats pel seu llenguatge poètic i per una il·lustració minimalista i plena de tendresa que et pica l’ullet constantment (fixeu-vos en la bufanda d’en Max i penseu en quin personatge literari us recorda) i que és obra de Laura Borràs. Tot sense morbositat afegida, sense traumes i sense referències ni interpretacions religioses.

El seu contingut, tant el text com la il·lustració, es presta a fer-ne una lectura compartida, per parlar sobre allò que moltes vegades queda ocult en els silencis i reflexionar sobre la depressió, que també pot afectar a infants i adolescents. L’acaba d’arrodonir el full final amb unes Orientacions per a pares sobre la depressió infantil, de Manel Pérez Jiménez, psicopedagog.

Cada persona és diferent, i cap mort és inútil. Sempre deixem alguna cosa bona de nosaltres en una altra persona que es queda. Aquest és el secret de la immortalitat.

Més informació:
Bloc de l'autor 
Entrevista amb l'autor
Comentari crític


Share/Bookmark