Cercar

Infantils recomanats


Arriba una nova recomanació:

PEREZ, Sébastien. Rossinyol. Barcelona: Baula, 2012. I2 BAU


Un matí el senyor Jacques olorava el perfum de les flors quan un grup d’infants del campament van anar a interrompre’l. L’intendent va rebre aquell esvalot amb el seu somriure habitual. De puntetes i estirant els braços l’Hugo, la Rosie, en François i els altres li van posar sota el nas uns trossos de paper amb gargots que acabaven de trobar.

L’àlbum que es recomano avui és una nova col·laboració de Sébastien Pérez i Benjamin Lacombe, que ja ens havien sorprès amb L’herbari de les fades, i que ara tornen a presentar-nos una obra rodona.

La història que explica passa en un campament d’estiu, no hi ha data però per l’ambientació i el vestuari podem deduir que són els anys 50. Un dia els infants reben bocinets de paper, d’un empaperat de roses com el de les guardes del llibre, amb petits poemes que retraten la seva personalitat. Ben intrigats comencen una recerca, a l’estil dels jocs de pistes, que els portaran a descobrir al seu autor, un nen reservat i tímid  que passa sempre desapercebut i intenta d’aquesta manera donar-se a conèixer, fer-se un lloc al grup.


El lirisme del text i les precioses il·lustracions de Benjamin Lacombe, que aquesta vegada deixa de banda l’aire hipnòtic i fosc del seu univers habitual per oferir un treball amb colors càlids, vermells, taronges, marrons, il·luminen la història. M’ha semblat descobrir en la imatge de l’intendent, el senyor Jacques, un homenatge a Jacques Tati, hi esteu d’acord?


Acaba d’arrodonir l’obra la cura d’editorial Baula en l'edició i la tria d’un format apaïsat, amb alguns fulls desplegables,  que ofereixeb una millor perspectiva d’algunes escenes.

Us el recomano perquè més enllà de la bellesa formal de l’edició i les il·lustracions o de l’encert del text, hi trobareu una història sobre el descobriment d’un mateix a través dels ulls dels altres i de la importància de sentir-se integrant d’un grup. 

Més informació:
Llibreria Al·lots
Critiques literàries  


Share/Bookmark