Cercar

Infantils recomanats



JEFFERS,  Oliver. L'Ant és meu. Algemesí: Andana, 2012. I1 AND

Acaba d’arribar a la Biblioteca un nou llibre d’Oliver Jeffers i com a bona fan no m’hi he pogut resistir. D’aquest autor m’agraden els seus dibuixos característics: un traç simple amb cares arrodonides i cames en forma de pal, i també les històries que narra i que sempre emocionen la nena que vaig ser un dia: són tendres i innocents, amb un punt de surrealisme i sornegueria.

En aquest àlbum a més aquestes il·lustracions tenen moltes vegades un fons de muntanya, com si en Jeffers hagués agafat un paisatge alpí i al damunt hi hagués dibuixat els seus personatges habituals. També juga amb la tipografia, que varia en funció de si parla el narrador o els personatges protagonistes.

Aquesta nova aventura està protagonitzada pel Wilfred, que un dia es troba amb un ant i decideix convertir-lo en la seva mascota. Li posa un nom i li dóna tot un seguit de normes i regles, que el pobre ant ... ei, potser no us hauria de desvetllar si les segueix o no. Per què no ho descobriu llegint el llibre?

Us el recomano perquè passareu una molt bona estona amb en Wilfred i l’ant, que ell anomena Marcel. És a més un fantàstic punt de partida per a reflexionar sobre l’amor i la llibertat, l’egoisme i l’afany de possessió.

“Tot va ser perdonat. I Wilfred va admetre que, potser, l’ant mai no havia estat seu, Amb tot això ben present, ell i l’ant van arribar a un compromís. L’ant compliria totes les regles de Wilfred... quan li vingués de gust.”


Share/Bookmark