Cercar

Infantils recomanats


GUTIÉRREZ GÓMEZ, Irene. La Formigueta que va perdre la seua filera. València: Ajuntament de Castelló de la Plana, 2013. I1 GUT

Aquest àlbum guardonat amb el 13è premi  de literatura infantil il·lustrada Tombatossals, convocat per l’ajuntament de Castelló de la Plana , explica la història d’una formigueta que surt del formiguer amb les seves companyes, formant una filera, i com que es queda badant, es perd:

La formigueta camina i camina buscant les seves companyes... i es va trobant amb diversos animals als quals, com en alguns contes clàssics, demana ajuda per a poder trobar la filera, de formigues, perduda. Els animals l’intenten ajudar cadascun a la seva manera però... què us sembla si descobriu vosaltres mateixos com acaba la història? serà capaç la nostra protagonista de trobar la seva filera?

Les il·lustracions, de Núria Casals, en tons rosa i blau i traç simple reforcen el text, acompanyant-lo  i ajudant els més petits a visualitzar la història.
Al final de llibre trobareu també la traducció del text al castellà i a l’anglès amb una miniatura de la il·lustració inicial.

Us el recomano perquè m’ha agradat tot el conjunt de text i d’imatge, que m’ha semblat que es complementaven i s’integraven. També pels valors que incorpora com el coratge de l’animosa formigueta protagonista que es perd i busca una solució sense desesperar-se ni desanimar-se. Tota una lliçó per a la supervivència!

Notícia de l’entrega premis


Share/Bookmark