Cercar

Infantils recomanats


FARDELL, John. El dia que es van menjar en Lluís. Barcelona: Joventut, 2013. I1 JOV


Àlbum il·lustrat protagonitzat per dos germans, en Lluís i la Sara, que surten de passeig pel bosc. Quan més contents i engrescats estan:

A en Lluís se’l va menjar un Glupiglop.
La Sara no es va espantar. Sabia que els Glupiglops s’empassen sencer el menjar i, si en feia via, trobaria la manera de fer sortir en Lluís.

Comença llavors l’aventura de la Sara per rescatar el seu germà, perquè allò que semblava tan fàcil cada vegada es va complicant més i és que aquell matí hi ha un munt d’animals monstruosos que tenen gana. Sort en tenim que la Sara és una noia valenta i decidida que es creix davant l’adversitat i que al final aconsegueix rescatar al seu germà, o potser no?


Us el recomano perquè és una d’aquelles històries d’alè clàssic on el protagonista ha de viure un munt d’aventures per aconseguir el seu objectiu, per la qualitat de les il·lustracions, plenes de detalls i amb un cert aire de còmic, i per l’expectació creixent que es capaç de crear. Finalment, qui ho ha dit que els germans no són capaços de tot per ajudar-se?



HORÁCEK, Petr. Compta animals. Barcelona: Joventut, 2012.  I LLIBRE JOC
Llibre pop-up, amb solapes, que ens introdueix en el coneixement de diversos animals i en el càlcul.

En cada pàgina trobem un o més animals i un enunciat que ens diu el nombre i el nom de l’animal així com una de les seves característiques. En una pestanya lateral trobem el número i en obrir-la descobrim el pop-up, una xifra aràbiga que té la característica de l’animal, per exemple el 2 és ratllat com la zebra, el 3 clapejat com el guepard, etc.

Us el recomano perquè és una bona manera d’aprendre divertint-se. També m’han agradat molt les il·lustracions que respecten la morfologia de cada animal sense perdre un cert aire infantil que la fa molt atractiva. Estic segura que podeu passar una bona estona amb els petits, ensenyant-los els números i parlant dels diversos animals que els representen. El veniu a buscar a la biblioteca?





Share/Bookmark

1 comentaris :

Rosa ma ha dit...

Com van xalar els assistents a la sessió de dilluns amb El dia que es van menjar en Lluís. Els va encantar i ja fan cua al préstec...