Cercar

Infantils recomanats


SNITSELAAR, Nicole. Les marmotes fan vaga. Barcelona: Comanegra, 2013. I1 COM LLETRA PAL

Àlbum il·lustrat, de petit format, protagonitzat per les diverses famílies de marmotes que viuen a la muntanya. Quan la tardor s’acosta i els dies són més curts i freds, totes les marmotes adultes s’afanyen a preparar el cau per a hivernar:

Els llits estan a punt –diu el pare marmota. Hibernar? Dormir durant sis llargs mesos! –exclama en Marc. Ni pensar-hi! No tenim gens de son! Som-hi amics. Anem a jugar!

I les petites marmotes juguen i juguen, negant-se a anar a dormir perquè no estan gens cansades i això de dormir els sembla una pèrdua de temps fins que: una gran ombra negra amaga el sol. La Martina aixeca els ulls i després d’un xiulet estrident crida: -compte! perill!

Seran a temps, les marmotes, de fugir del perill? Arribaran al cau? Faran bondat i se n’aniran a dormir? Ho descobriràs ... tot llegint el llibre, que t’està esperant a la biblioteca.


Us el recomano per les divertides i tendres il·lustracions de Coralie Saudo i perquè és un llibre que us donarà molts recursos de joc, per exemple cada marmota té un pelatge diferent i podem jugar a identificar-les i posar-los un nom. També pot ser un bon recurs a l’hora d’anar a dormir, un moment sempre difícil per als petitons de la casa.


SIERRA i FABRA, Jordi. Manual d’instruccions. Barcelona: Edebé, 2013. I2 TRE

Enmig del cel, la nau era com una agulla de plata molt brillant.
El seu nom era Lliure. Un nom preciós per explorar l’espai. Un nom ple de promeses i esperances.
Lliure, com l'esperit humà
Així comença l’aventura, que narra aquest llibre deliciós, il·lustrat per Francesc Rovira, i que ens transporta als viatges per l’espai en recerca de nous mons. L’M i la Q són l’oficial i l’exploradora de la nau; els acompanyen uns robots amb nom de mascota i diverses característiques. Els viatge va bé però reben l’avís de la troballa d’un planeta-promesa, de característiques similars a la Terra. La Q, acompanyada dels robots, comença l’exploració:

La càpsula va tocar terra i va aixecar un núvol de pols. La Q no es va esperar ni un minut. Va obrir la porteta i va fer un salt. Un petit salt per a ella, un gran salt per a la humanitat.
Quan els peus li van tocar terra, va ser molt emocionant.

I bé, fins aquí us puc explicar... Us animo a que el descobriu perquè estic segura que us farà passar una estona agradable de lectura, les il·lustracions us la faran més àgil i a més descobrireu els poders insospitats dels llibres. Què més es pot demanar?





Share/Bookmark