Cercar

Trobada del Club de Lectura Adult

La inundació, d’Olga Xirinacs

Tertúlia del club de lectura
Trobada: 24/03/2014
Valoració mitjana: 5  (6 màxim)
Assistents: 24

El passat dilluns 24 de març a les 19 h va tenir lloc a la biblioteca una trobada amb l’escriptora tarragonina Olga Xirinacs, l’obra de la qual ha rebut nombrosos premis. La trobada va comptar amb l’assistència d’integrants dels clubs de lectura adult i LF, així com d’altres interessats en conèixer aquesta escriptora. El Campus Extens de l’Antena del coneixement de la URV també va col·laborar en l’acte.
  

Francesc Garriga, Regidor de Planificació de ciutat i Cultura, va adreçar unes paraules de presentació als assistents iniciant així l’activitat. Posteriorment Olga Xirinacs va prendre la paraula per desgranar una sèrie de detalls sobre la seva darrera novel·la.

La inundació està protagonitzada per Maria Romana Orsini, una escriptora que ha entrat a l’edat madura i que torna al poble de muntanya on la seva família tenia una fàbrica i on manté una casa, per retirar-se a descansar. Està malalta, però la seva malaltia és també espiritual: ha tingut èxit literari i ha rebut premis, però en aquest moment ja no la reclamen i sembla com si el món literari l’hagués oblidat a favor d’escriptors més joves i mediàtics. A través d’ella, les seves relacions, els seus pensaments anirem descobrint la seva personalitat i tot el que l’ha portat a aquest estat de tristesa i manca de ganes de viure en què es troba.

L’opinió dels assistents, les seves preguntes i observacions va poder ser contrastada amb la de l’autora, fet que tothom va considerar molt gratificant. Al llarg d’aquesta conversa vam comprovar com la Maria Romana tenia molts punts en comú, especialment en el que es refereix a la seva carrera literària, amb la pròpia autora, amb qui comparteix també l’admiració per l’obra de Virginia Woolf, gustos musicals i cinèfils. Hem estat una bona estona parlant de literatura, música i cinema: Dublinesos (Joyce i Huston) , El gatopardo (Lampedusa i Visconti), etc. I evidentment parlant del paper dels polítics en la societat, ja que a la novel·la no surten gaire ben parats. Finalment hem acabat parlant de com les rierades formen part del nostre imaginari col·lectiu ja que a l’octubre d’enguany farà 10 anys d’una rierada que va inundar tots els  carrers propers a la Riera d’Alforja i va provocar nombrosos danys.


Share/Bookmark

1 comentaris :

Lectora empedreïda ha dit...

L'Olga, com sempre, no va defraudar. El seu llibre també va agradar al club.