Cercar

Infantils recomanats!


Les recomanacions d’avui estan dedicades als pares i a aquell moment especial del dia: l’hora de posar al llit als fills menuts. 

STEIN, David Ezra. La Gallineta xerrapeta. Barcelona: Joventut, 2012. RECEPTES I1 JOV 

Era l’hora d’anar a dormir de la gallineta roja.
-Molt bé, gallineta meva –diu el pare gall- Ja ets a punt per anar a dormir?
-Sí, papa! Però te n’oblides d’una cosa!
-Ah sí? De quina cosa? –demana el pare gall.
-El conte d’abans d’anar a dormir!


Així comença aquest preciós àlbum il·lustrat, premiat amb el Caldecott honor 2011, que espero que us agradi i diverteixi tant com a mi. Primer de tot dir-vos que recordo amb una certa enyorança el moment de posar al llit a les meves filles i que elles em demanessin un conte, aquell que tant els agradava i que acabàvem explicant plegades, o amb afegits diversos segons l’humor del dia... M’he sentit molt identificada amb el pare gall, que carregat de bona intenció, amor i cansament es posa a explicar “el conte d’abans d’anar a dormir” a la seva gallineta xerrapeta. I no us desvetllo com continua la història tot i que penso que com a pares us en podeu fer una idea... La mateixa portada ja ens indica com s’anirà desenvolupant la narració.

És una història plena de tendresa, d’humor intel·ligent i que pot donar molt de joc si en feu una lectura compartida. A més us la recomano per la vistositat de les seves il·lustracions, executades en diverses tècniques, plenes de color i d’atractiu visual. M’ha agradat especialment com varia la il·lustració en funció de la història principal, entre el pare i la filla, la narració de contes que inicia el pare i on sempre acaba intervenint la filla i finalment el conte que inicia la gallineta. Trobo que l’autor l’ha encertat totalment i que els infants s’hi sentiran absolutament identificats. 


Més informació:
Llibreria Al·lots
BiblioColors


LAVOIE, Mathieu. Però papa!. Barcelona: Joventut, 2013. RECEPTES I1 JOV
 -Bona nit, canalla!

-Però papa, t’oblides dels pijames!
-Bona nit, canalla!
-Però papa, t’oblides dels ninos!
-Bona nit, canalla!...


Novament una història protagonitzada per un pare que intenta que els seus fills se’n vagin a dormir, però ells no hi estan gaire disposats i cada vegada que el pare els dóna la bona nit  troben una excusa per tornar-lo a cridar fins que... Podeu venir a buscar-lo a la biblioteca per saber si finalment van a dormir!


Us el recomano perquè és una història amb la que us podeu identificar fàcilment, sobretot si teniu fills petits. També per la qualitat de les il·lustracions de Marianne Dubuc, una autora que ha estat convidada enguany a Món Llibre, el festival de literatura infantil, i que amb les seves il·lustracions acompanya fidelment el text, complementant-lo amb uns personatges molt expressius, acolorits i que desprenen tendresa. Segur que us divertirà fer-ne una lectura compartida amb els vostres fills, nebots, néts, etc.!






Share/Bookmark