Cercar

Infantils recomanats


Avui us vull recomanar uns àlbums infantils escollits a les parades de la Setmana del llibre en català, gràcies al patrocini de la Fundació antigues Caixes/ BBVA. Va ser veure’ls i enamorar-me’n! 


ALTÉS, Marta. Sóc un artista. Barcelona: Blackie Little Books, 2014. I1 BLA
El protagonista és un infant que veu art a tot arreu, però la seva mare va d’ensurt en ensurt a causa d’aquestes aficions artístiques. Per al petit tot resulta una font d’inspiració: les textures, els penja-robes, la nevera i especialment les parets de la seva casa. Res no s’escapa al seu talent creatiu, ni tan sols el gat que prou que ho intenta. Us agradaria conèixer al petit artista? O potser ja en teniu un a casa vostra?


MIYAKOSHI, Akiko. Concert de piano. Barcelona: Ekaré, 2013. RECEPTES PARES I1 EKA
La Momo ha d’interpretar el seu primer concert de piano i està il·lusionada alhora que nerviosa. Quan arriba al teatre el cor li batega molt de pressa i ella no pot parar de repetir que tot sortirà bé i d’estrènyer la partitura amb força, fins que apareix una ratolineta que està tan nerviosa i va tan mudada com ella i llavors...

És un àlbum que ens parla d’emocions i de sentiments i ho fa a través de dues històries paral·leles, la de Momo i la de la ratolineta, on es barregen la fantasia i la realitat i que estan il·lustrades de manera deliciosa. Que, voleu conèixer la Momo?


MARLET. La increïble història del nen menjaparaules. Barcelona: Babulinka Books, 2013. RECEPTES PARES I1 BAB
Un bon dia el protagonista d’aquest llibre es menja una paraula i com que és Alegria, es posa la mar de content i es passa el dia rient; un altre dia es menja la paraula Por i es passa el dia tot angoixat i així va menjant paraules que el fan sentir millor o pitjor segons l’emoció o el sentiment que representen. Tanmateix un dia el nostre protagonista decideix que no menjarà cap més paraula, però això el fa sentir buit per dins de manera que canvia d’opinió i torna a menjar-se’n i a sentir-se tan ple i feliç com si s’hagués menjat un pastís de xocolata. I penseu que aquí s’acaba la història, doncs no, encara no...

És un bon àlbum per compartir amb els petits i ensenyar-los a concretar sentiments i emocions i així entendre que passa al seu interior. Un bon complement d’El monstre de colors, que també us vaig recomanar.




Share/Bookmark