Cercar

Infantils recomanats


MODÉRÉ, Armelle. Els meus primers contes curts. Barcelona: Bruíxola, 2013. I1 BRU LLETRA DE PAL


Aquest recull de catorze contes protagonitzats per la Nené i el seu inseparable nino Cuquet ens parlen de les rutines quotidianes de qualsevol nen o nena del nostre món: vestir-se al matí, l’hora del bany, de menjar, d’anar a dormir, etc. Tot explicat des del punt de vista de l’infant, amb frases curtes i escrites en lletra de pal. Està acompanyat d’unes il·lustracions molt expressives que permeten seguir la història amb facilitat.


El llibre forma part del “Projecte 0 a 3 anys”, una col·lecció que vol aportar materials per al desenvolupament emocional, lingüístic i sensorial dels infants.


CORDELL, Matthew. Hola. Barcelona : Joventut, 2014. I1 JOV


Una nena és a la seva habitació, sola: el seu mòbil no té senyal, l’ordinador s’està carregant i a més ha acabat la partida a què estava jugant i a la televisió només repeteixen dibuixos que ja ha vist. Quan surt de l’habitació es troba amb la seva família ocupada, cadascú amb el seu estri electrònic: la mare a l’ordinador, el pare al telèfon i el germà amb un videojoc. Ella els va dient hola, però tots estan tan enfeinats que ni se n’adonen. La nena sospira resignada i trista perquè té ganes de jugar i voldria companyia, així que quan per la porta oberta s’escapa una fulla decideix seguir-la. A l’exterior continua saludant les fulles, les flors, les marietes i fins i tot un cavall que s’està abeurant en un riu i que per a sorpresa seva li retorna la salutació.


Us el recomano especialment per les expressives il·lustracions i pel tema que aborda: cada cop més els aparells electrònics reclamen la nostra atenció constant en detriment de la comunicació verbal i la realització d’activitats a l’aire lliure. Estem disposats a donar-los tant de protagonisme? On deixem la conversa i el joc personals?





Share/Bookmark