Cercar

Infantils recomanats



HILLS, Tad. El Roc escriu una història. Barcelona: Joventut, 2013. I1 JOV

Fa un temps us recomanava la història d’un gosset, anomenat Roc, que descobria com n’és de divertit i interessant aprendre a llegir. Avui us proposo el que seria la continuació d’aquella proposta ja que ens trobem de nou amb en Roc i aquesta vegada el que vol és aprendre a escriure.

En Roc ja coneix moltes paraules i pensa que serà capaç d’agrupar-les per escriure una història. Quan comenci a fer-ho s’adonarà que necessita inspiració, una mica d’imaginació i evidentment l’ajuda d’algú molt important, sí: el petit canari, que ja l’ajudava a aprendre a llegir.

Les il·lustracions,  en colors pastel i formes arrodonides, destaquen tota la gama de sentiments i emocions que experimenta el protagonista i que tenen forma de vinyeta o són a pàgina completa per acompanyar millor el text i facilitar-ne el seguiment.

Us el recomano perquè ens pot ajudar a incentivar als petits que s’inicien en el procés d’aprendre a llegir i escriure. Segur que se sentiran identificats amb les dificultats i els èxits del gosset Roc.


MERLE, Jérôme. Els meus plats preferits. Barcelona: Joventut, 2014. I Cuina

Teniu problemes a l’hora de preparar els menús perquè els vostres fills només se senten atrets per determinats productes en particular? Són fans de l’anomenat menjar ràpid? Doncs bé, aquí teniu una proposta elaborada per un cuiner que volia que les seves filles aprenguessin a menjar de manera saludable i equilibrada, sense greixos ni sucres excessius, posant les bases per una cuina senzilla i deliciosa.

El llibre que avui us recomano us pot ajudar a cuinar en família, preparant receptes senzilles, equilibrades i sobretot pensades per a passar grans i menuts una agradable estona a la cuina, compartint el pas a pas de cada recepta i gaudint del resultat. La presentació, en gran format, amb fulls plastificats i per tant de fàcil neteja, així com la possibilitat de mantenir-lo dempeus –tenint tots els ingredients i el procés d’elaboració a la vista- faciliten enormement la feina.


S’acosten uns dies de festa i celebració, que us semblaria començar a posar en pràctica algunes d’aquestes receptes? A mi ja se’m fa la boca aigua...


Share/Bookmark