Cercar

Infantils recomanats



BARNETT, Marc. Llana a dojo. Barcelona: Joventut, 2013. I1 JOV

Una tarda freda, en una ciutat petita i freda, on, miressis a on miressis, tot era blanc de la neu, o negre del sutge de les xemeneies, l’Annabel va trobar una capsa plena de llanes de colors.

I en arribar a casa  es va fer un jersei per ella i com li va sobrar llana, en va fer un per al seu gos, però encara li quedava llana i va començar a teixir per a tot el poble, tant per a les persones, com per als animals, les cases, els arbres, etc. De manera que la fesomia del poble va canviar i van començar a arribar-hi persones que volien conèixer la nena amb una capsa de llana que no s’acabava mai. Un dia hi va arribar un arxiduc que volia comprar la capsa, l’Annabel l’hi vendrà?

Us recomano aquesta història que ens parla de l’amistat i el seu poder per transformar les coses i que va ser premiat amb el Caldecott Medal 2012 i seleccionat per la revista Faristol com un dels Millors llibres del 2013. També us la recomano per les il·lustracions de Jon Klassen que ens mostra aquest univers en blanc i negre que va canviant gràcies a la llana que teixeix l’Annabel.

Què, us animeu a descobrir-lo? I a teixir amb una mica de llana? Mireu que igual podem fer com l'Annabel i transformar la nostra ciutat, no?




WINTER, Jeanette. Les Tisores de Matisse. Barcelona: Joventut, 2014. I Art

En una petita vila tèxtil, a França, un nen anomenat Henri-Émile-Benoît Matisse observava com la seva mare pintava porcellana. Ell també volia pintar...

Jeanette Winter ens apropa en aquest àlbum a la vida d’Henri Matisse, un dels pintors més importants del segle XX. A través d’il·lustracions i textos breus l’acompanyem en la seva infantesa i joventut, en la seva dedicació a la pintura fins arribar a la vellesa i al moment en què una malaltia l’obliga a fer llit i a prescindir de les pintures. El talent creatiu de Matisse, però trobarà una altra via per manifestar-se: els papers retallats, que també prenen protagonisme en les il·lustracions de les darreres pàgines del llibre, que s’escapen del marc i envaeixen les pàgines amb un esclat de formes i colors.

Us el recomano per apropar els infants al món de l’art, descobrir als grans artistes contemporanis i introduir-nos en alguna de les seves tècniques, com per exemple aquests papers retallats de Matisse.


Share/Bookmark

1 comentaris :

Anònim ha dit...

Hola lupita