Cercar

Infantils recomanats



BROWNE, Anthony. Dins el bosc. Pontevedra: Kalandraka, 2014. RECEPTES PARES I1 KAL

Anthony Browne  és un reconegut escriptor i il·lustrador d’àlbums infantils, que ha rebut diversos guardons com el premi Hans Christian Andersen, l’any 2000, pel conjunt de la seva obra. Té un estil molt personal que barreja realisme amb fantasia i humor i molta habilitat amb l’ús del color.

Aquest àlbum editat primerament pel Fondo de Cultura Económica el 2004 i ara reeditat per Kalandraka comença de manera impactant.

Un nen es desperta enmig de la nit a causa d’un soroll terrible; a l’endemà tot sembla tranquil però el seu pare no hi és i la mare sembla trista. Tots dos troben molt a faltar el pare  i per això el nen va deixant tot de notes amb el missatge Papa, torna a casa.

Al cap de dos dies la mare li demana al fill que s’acosti a casa de la seva àvia, que està malalta a portar-li un cistellet de menjar. Li diu també que no vagi pel camí que s’endinsa pel bosc, tot i que és el més curt -us sona la història?-. Evidentment el nen s’endinsa al bosc, que està representat en tons de negre i gris, on s’amaguen elements significatius de contes populars com Hansel i Gretel o La caputxeta vermella. Finalment, mig mort de por, arriba a casa de l’àvia i allí es troba amb una sorpresa que us animo a descobrir.

Us el recomano perquè és un àlbum rodó, que us captivarà des de la seva il·lustració en negres i grisos par all món imaginari i en colors per al món real. És a més un conte molt imaginatiu que ens convida a reflexionar sobre les nostres pors i inquietuds.

Si a més el voleu treballar a classe o en família aquí teniu un ppt que us pot ajudar



Share/Bookmark