Cercar

Infantils recomanats


GINESTA, Montserrat. Poemes dibuixats. [Barcelona]: Baula, 2014. I Poesia

Àlbum de la col·lecció Capsa de contes, que presenta històries plenes de lirisme, sentiments i imaginació, en les quals la il·lustració hi juga un paper molt important.

El que avui us recomano és de Montse Ginesta, autora dels textos i de les il·lustracions. És un llibre dedicat als Cal·ligrames i en obrir-lo ja ens explica que són un tipus de poesia visual. Per representar el contingut del poema es fa servir una determinada col·locació de les paraules, la cal·ligrafia i el tipus de lletra, així les paraules formen un dibuix.



Hi trobem catorze cal·ligrames (sobre una ballarina, un ou, un quadre, una síndria, una medusa, un cotxe, un coet, un caramel, unes ulleres, una boca, un estenedor, un guant, una lupa i un fanal) que estic segura que us encantaran perquè són tendres, divertits i ens poden servir  per introduir als infants en la poesia visual que han conreat grans poetes catalans com Salvat-Papasseit o Brossa. En cada doble pàgina trobem el text del poema, en lletra lligada, i a l’altra el poema visual o cal·ligrama acompanyat d’una il·lustració de fons.

Us el recomano molt especialment perquè a través de les seves pàgines viure-ho tota una experiència artística i segur que descobrireu un nou món creatiu als nens i nenes si el compartiu amb ells. No us el perdeu, és una preciositat en tots els sentits!!!


Share/Bookmark