Cercar

Infantils recomanats



MURILLO, Luis. Cadavereta vermella. Barcelona : Animallibres, 2014. I2 ANI

En fer-se nit fosca sobre el poble d’en Perrault, va començar a ploure i la majoria dels seus habitants se’n van anar al llit abans que el rellotge de l’església toqués les inquietants campanades de la mitjanit. Era l’hora de les bruixes, dels vampirs i, també dels morts.
 
Plovia tant, tant, però tant, que l’aigua va començar  a inundar el cementiri, i es va escolar fins i tot dins les llars dels difunts.

Precisament a terra hi havia les tombes de la família de la Caputxeta Vermella, la nena més famosa de tots els contes infantils... com? Que no sabíeu que la Caputxeta va morir ja fa molts, moltíssims anys?

Aquest és l’inici d’aquesta volta de rosca al conte tradicional de la Caputxeta, en aquest cas Cadavereta, ja que tota la família és morta excepte l’àvia. Els pares de la Caputxeta/ Cadavereta, que són ben malvats, envien la seva filla amb un regal per a l’àvia, que tot i ser molt gran continua vivint a la seva caseta del bosc. Aquest regal però no té gens de bones intencions, igual que el llop que espera la protagonista al mig del bosc. I fins aquí us puc explicar, si voleu saber què passa obriu les pàgines del llibre...

Us recomano aquesta versió de la Caputxeta d’estètica gòtica, amb les pàgines de fons negre on destaca la caputxeta vermella. Fixeu-vos en el joc de perspectives per presentar-nos personatges i indrets que ressalten l’efectisme de les il·lustracions, i en el ritme narratiu d’un text que va generant intriga i que és fantàstic per a ser llegit en veu alta.

ADAMS, Jennifer. Frankenstein. [Barcelona] : Coco Books, 2014. BEBETECA I1 LIT
ADAMS, Jennifer. Dracula. [Barcelona] : Coco Books, 2014. BEBETECA I1 LIT


Els àlbums de la col·lecció Literatura Mini, editada per Coco Books, s’adrecen a infants d’entre 0 i 4 anys. Ens proposen ensenyar conceptes bàsics com els números, colors, parts del cos, etc. a través de les grans obres de la literatura universal. Així doncs els nostres petits poden aprendre a comptar  amb Dràcula, conèixer els colors amb Alícia, les parts del cos amb Frankenstein o el món de la moda amb Anna Karènina.

Els llibres són de cartró i petit format, adients perquè els més petits s’hi sentint còmodes manipulant-los.


Share/Bookmark