Cercar

Infantils recomanats


VERE, Ed. Max el valent. Barcelona: Joventut, 2014. I1 JOV

Aquest àlbum il·lustrat, pensat per a infants a partir de 5 anys, ens presenta al gatet Max tan bufó, que a vegades l’empolainen amb llaços tot i que a en Max no li agrada que el disfressin amb llaços. En Max és un gatet sense por. En Max és un gatet valent. En Max és un gatet que caça ratolins. Només hi ha un problema i és que no sap quin aspecte tenen els ratolins i per això ho ha d’anar preguntant als diferents animals amb què es troba. Us animeu a descobrir si se’n surt?

Us recomano aquest àlbum per la frescor de la història i la il·lustració. Si obriu el llibre en Max us robarà el cor amb els seus ulls que us miren amb sorpresa, curiositat, tendresa, etc i segur que la història us enganxarà i farà que gireu cada full desitjant saber què li passarà al nostre protagonista. El text ple de repeticions, amb frases curtes i força ritme el fan ideal per llegir-lo en veu alta. 



WORMELL, Christopher. Petit ós i els sis ratolins blancs. Barcelona: Joventut, 2014.
I1 JOV
Un petit ós va sortir a passejar al vespre i va arribar a un bosc.
“Quin indret més fosc i feréstec”, es va dir, i justament quan havia decidit voltar el bosc enlloc de creuar-lo, va sentir un soroll. Semblaven els crits d’animalons espantats. I venien de dins del bosc feréstec.
L’ós se’n va anar directe cap allà, per esbrinar què era aquell soroll, i al bell mig del bosc, il·luminats pel darrer raig de sol que s’amagava, es va trobar sis ratolins blancs...

Aquest és l’inici de la nova aventura que ens proposa Chris Wormell, un autor ple de sensibilitat i que segueixo fidelment a cada nova proposta perquè les seves històries sempre són motivadores. 

En aquest àlbum ens trobem amb el petit ós i els sis ratolins del bosc, que s’hauran d’enfrontar a tots els perills del bosc. Sort que el Petit ós és valent, prudent i enginyós, i se les empesca totes per sortir, ell i els seus amics, del bosc sense prendre mal.

Us el recomano perquè crec que a part de fer passar una estona divertida també us pot ajudar a treballar les emocions i com gràcies a la creativitat i l’enginy podem sortir de les situacions més adverses i perilloses. Si a més la història ve acompanyada d’unes il·lustracions expressives i tendres ja tenim tot un encert. Li feu un racó a la vostra prestatgeria de contes?


Share/Bookmark