Cercar

Infantils recomanats




KEATS, Ezra Jack. Un día de nieve. [Madrid]: Lata de Sal, cop. 2013. I1 LAT

Avui us recomano un clàssic, un àlbum que ha estat considerat un dels 100 llibres per a infants més influents del segle XX i que també va ser guardonat amb el premi Caldecott (1963). El seu autor era fill d’immigrants, jueus polonesos, i es va criar a Brooklyn en un ambient multiracial. Des de molt petit va voler ser artista i el 1954 va il·lustrar el seu primer llibre infantil. No va ser, però,  fins al 1963 quan va publicar la seva primera gran obra, de la qual es autor tant de text com d’il·lustració i que té com a particularitat que és el primer àlbum protagonitzat per un nen negre i que usa la tècnica del collage en totes les il·lustracions. Posteriorment l’autor va continuar escrivint històries protagonitzades per d’altres minories ètniques.

La història que ens explica és molt senzilla: el descobriment de la neu i de les múltiples possibilitats de diversió que comporta per part de Peter, l’infant protagonista. L’acompanyem al matí, quan es desperta i descobreix que ha nevat tot mirant per la finestra: 


I després quan surt de casa i va jugant sol o amb d’altres amics 


fins que arriba l’hora de tornar a casa i prendre un bany ben calent.


Felicito a l’editorial Lata de sal per incloure aquest magnífic àlbum a la seva col·lecció Vintage. És una petita joia que incorporem al nostre fons bibliogràfic i que segur, segur que trobarà un espai entre les vostres lectures per arribar-vos al cor. Paraula de bibliotecària!




Share/Bookmark