Cercar

Infantils recomanats



HOLE, Stian. El Cielo de Anna.[Madrid]: Kókinos, DL 2013.RECEPTES PARES I2 KOK

Anna ha perdut la seva mare i està esperant amb el seu pare que arribi l’hora del funeral. tots dos estan molt tristos i inquiets fins que: 

¡Mira papa! Hay un agujero en el cielo. ¡Venga, vamos a zambullirnos!
-¿Adónde vamos, Anna?
-Vamos lejos, papá. nadaremos hasta el Pozo de Mariana y luego volaremos a través de las Nieblas del Cangrejo, hasta un lugar donde el cielo está bajo el agua.
-¿Ah sí? –dice papá, que no se está enterando bien.
Vacila, pero luego se zambulle detrás de Anna.

A partir d’aquest moment Anna i el seu pare iniciaran un viatge per un món fantàstic, ple de criatures extraordinàries, que els convida a reflexionar junts sobre la vida, la mort i fins i tot sobre Déu. A més en tractar-se d’un món tan fantàstic sembla com si l’absència de la persona estimada no fos tan dolorosa, és un món on es poden imaginar la mare fent de jardinera o llegint un llibre o visitant els seus éssers estimats.


Explicar la mort d’algú a qui estimes i més si es tracta de la mare és sempre una tasca molt difícil. Aquest àlbum pot ser un bon recurs per a fer-ho, així com per a reflexionar i mirar de trobar respostes a totes les preguntes que sorgeixen davant d’aquest fet tan dolorós.

Us el recomano pel lirisme del text i la bellesa de les il·lustracions!


MARTÍN FRANCÉS, María José. Les Tres princeses pàl·lides. Pontevedra: Kalandraka, 2014. I2 KAL

"Hi havia una vegada fa molt, molt de temps, un rei que tenia tres filles amb un rostre tan clar i tan transparent com l’aigua o el cristall.
Aquell rei veia que els anys passaven i que ell anava envellint. Li feia por, ja que era vidu, que el tron quedés buit després de la seva mort. com que tampoc no gosava triar com a successora una de les tres princeses, atès que se les estimava a totes tres per igual, va decidir de convocar la gent del regne perquè fós el poble qui decidís quina d’elles mereixia ser-ho..." i si voleu conèixer la seva decisió caldrà obrir les pàgines d’aquest deliciós àlbum que us està esperant a la biblioteca!




Us el recomano perquè l’he trobat una obra rodona: té l’estructura dels contes clàssics, ambientats en països llunyans en el temps i l’espai, els diàlegs són rimats i la història plena de repeticions. Les il·lustracions de Carole Hénaff són de traç senzill i tons pastel, juguen amb la perspectiva i semblen inspirades en Les mil i una nits. Crec que és una lectura ideal per compartir en família, hi podem treballar actituds i emocions humanes com l’orgull, la bondat, la cobdícia o la humilitat, les rimes i repeticions la fan perfecta per a ser llegida en veu alta i les il·lustracions hi aporten el plus de color i ambientació. No us el perdeu, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark