Cercar

Trobada del club de lectura adult

La tertúlia ha comptat amb la presència d’Andrea Arasa, professora a l’Area de Didàctica de la Llengua i la Literatura del Departament de Filologies Romàniques de la URV i el suport de l’Antena del Coneixement de la URV.

Després d’una breu presentació de l’obra, d'A. Paasilinna, ha començat l’intercanvi d’impressions ja que tothom tenia moltes ganes de dir-hi la seva. Ha estat una obra que ha agradat molt a gairebé tothom, i aconseguir aquest grau d’unanimitat en una lectura és força difícil. L’Andrea Arasa ens ha fet ser molt conscients de la crítica punyent que s’amaga al darrera d’aquesta diguem-ne aventura esbojarrada, i del paper tan important que hi té la natura, representada en part pel personatge de la guineu Cinc-centeta, que mai no acaba de ser domesticada ni de refiar-se d’aquells homes que li fan regals.

Hem coincidit a destacar la facilitat que té l’autor per fer-nos empatitzar amb tots els personatges, que ens parlen de tu a tu, que no es tallen gens en expressar els seus gustos i pulsions més primàries. També de l’evolució que van fent els personatges, des de la presentació fins que conviuen i arriben a ser una mena de “família” i com l’autor va deixant que facin el seu camí i la natura hi vagi intervenint.

En fi, una lectura recomanada –va ser finalista del Premi Llibreter 2004- que posa en solfa la doble moral, el sentiment de possessió i  critica la societat de manera irreverent: us imagineu què poden tenir en comú un gàngster o un comandant de l’exèrcit? i si hi afegim una velleta de la minoria skolt

No us  perdeu aquest còctel explosiu de crítica social, amb unes gotes de bogeria, d’absurd i de tendresa!  



Share/Bookmark