Cercar

Infantils recomanats



JEFFERS, Oliver. El Cor i la botella. Algemesí: Andana, cop. 2014. RECEPTES PARES
I1 AND

Àlbum il·lustrat protagonitzat per “una nena, com qualsevol altra, que tenia al cap ple de curiositat per totes les meravelles del món. Imaginava històries sobre les estrelles. Sentia fascinació per la mar...” fins que un dia descobreix que aquell adult –intuïm que és l’avi- que l’ha acompanyada sempre en les seves aventures i guiat la seva curiositat ja no hi és: la seva butaca és buida! I la nena que se sent trista i  insegura decideix “guardar el seu cor en un lloc segur... així que el va posar dins d’una botella i se la va penjar al coll...” Aquest sentiment de dol davant la pèrdua i l’intent d’autoprotegir-se guardant el cor en una botella fan que la vida de la nena continuï sense que senti cap mena d’entusiasme i perdi aquella curiositat que la feia tan especial. Se’n sortirà la nostra nena? continuarà amb el cor a recer de qualsevol sorpresa?
Els que aneu llegint les meves recomanacions ja sabeu que sóc fan absoluta d’Oliver Jeffers; m’agraden els seus dibuixos amb personatges tot just esbossats que es mouen per paisatges treballats o collages i també les seves històries que mostren les emocions i sentiments humans amb una gran subtilesa. 

Us recomano molt especialment aquest àlbum, trobo que és una eina magnífica per a pares i educadors que explica sense gens de morbositat i de manera molt entenedora què passa quan mor un ésser estimat i el dol dels qui queden, especialment si són infants i s'hi ha mantingut una relació d’amor i afecte. No us el perdeu, paraula de bibliotecària!  


RODARI, Gianni. El Hombrecillo de los sueños. Barcelona: Picarona, 2013. RECEPTES PARES I1 PIC Lletra lligada

“El hombrecillo de los sueños... ¡qué tipo tan divertido!
Mientras tú duermes tranquilo, él se sienta, él te mira, él te susurra al oído: “vuela”. Y tú sales volando sin siquiera preguntarte qué cuernos està pasando...”

Així comença aquest deliciós relat de Gianni Rodari que ens parla del sempre fascinant món dels somnis i ens convida a acompanyar el son de l’infant protagonista. Allí ens trobarem amb ovelles que teixeixen somnis, arcs de sant Martí com tobogans, lladregots amb trabucs i tota una sèrie de personatges i situacions on es barregen les pors i la imaginació de l’infant que dorm.

M’ha agradat molt el text rimat, que el fa ideal per ser llegit en veu alta, i les il·lustracions d’Anna Laura Cantone, en tons pastels i plenes de detalls divertits. Que tal si provem de llegir-lo a l’hora d’anar a dormir?





Share/Bookmark