Cercar

Infantils recomanats


DORION, Christiane. Com viuen els animals?: una guia del món animal. Barcelona: Cruïlla, 2014. I Animals

Àlbum amb solapes i desplegables que ens apropa a la natura. Hi trobarem tot de dades sorprenents –saps per què els óssos polars no passen fred o per què els voltors no tenen mal de panxa- i moltes informacions curioses i interessants que ens ajudaran a conèixer millor el món dels animals.

Cada doble pàgina està dedicada a un hàbitat: la selva pluvial, el desert, el mar, els rius, els pols, les migracions o els animals que s’han adaptat a viure a les ciutats.

Recomanat molt especialment per als petits naturalistes!


CHAUD, Benjamin. La Canción del oso. [Zaragoza]: Edelvives, cop. 2014. I1 EDE 

"Pronto llegará el invierno. Los días son frescos y el cubil está muy tranquilo. Papá oso ya está roncando: la hibernación puede empezar. De repente, una abeja apresurada pasa a toda velocidad ante su puerta con un zumbido irresistibe. Quien dice abeja, dice miel. El osito lo sabe y, saltito a saltito, decide seguirla. Papá oso siente una corriente de aire frío donde debería haber sentido el calor de la barriga del osito. “¿Dónde se habrá metido?”...se lanza a buscarlo por el bosque... " i buscant-lo, buscant-lo passa del bosc a la ciutat, sempre seguint el rastre del seu fill i posant-se en mil embolics fins que...

Benjamin Chaud ens proposa una història tendra i divertida sobre un pare que és capaç de tot per trobar el seu fill i a la vegada ens proposa un joc visual a cadascuna de les il·lustracions: hi hem de trobar el pare ós i aquell detall que l’ha portat a pensar que hi trobarà al seu fill; també ens podem entretenir gaudint dels detalls de cada paisatge: hi trobem la natura amb la flora i fauna detallada, la voràgine de la ciutat i fins i tot podem visitar l’Òpera de París. 


M’ha agradat molt la tendresa de la història, el detall i la calidesa de la il·lustració, però m’ha agradat encara més com acaba la història. Va, us donaré una pista: de 1981 fins a 2013 al terrat de l’Òpera Garnier de París l’apicultor Jean Paucton hi tenia uns eixams d’abelles i la mel que n’obtenia es venia a la boutique de l’òpera. Què, ja sabeu on ha anat a parar el petit ós?


Share/Bookmark