Cercar

Infantils recomanats


GÓMEZ REDONDO, Susana. Rebequeries. Barcelona: Takatuka, 2014. RECEPTES PARES I1 TAK

La mare diu sovint que hi ha dues maneres d’estar en el món: feliç com un anís... o empipat com una pastanaga pansida...


Podem veure a la imatge anterior que el nostre protagonista prefereix els anissos però de vegades el que ell vol fer no coincideix amb el que volen els pares i per més que ell intenti fer-los canviar de parer no se’n surt i llavors: “una onada com de melmelada de maduixa, però amargant i molt calenta, em puja fins a la gola i se’m fa un nus. I no veig res perquè els ulls se m’omplen de llàgrimes, i la veu de crits i els peus de repics!!! i tot es torna vermell, grana, rubicund, carmesí, a foc viu!”

Quan hi ha petits al nostre voltant també acostuma a haver-hi rebequeries i és que la frustració quan no aconsegueixes allò que vols pot ser terrible i els petits encara no han après ben bé a dominar-la. Crec que per això és interessant un àlbum com aquest que ens parla de saber comunicar-nos, d’escoltar i d’aprendre a gestionar els conflictes i enrabiades.


M’ha agradat molt la manera d’explicar-ho, en primera persona per l’infant protagonista, i també el joc de colors i de tipografia que ajuden a expressar la ràbia, el descontrol o l’alegria. Molt i molt recomanable, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark