Cercar

Infantils recomanats



ISERN, Susanna. La Guineu i la camosa. La Seu d'Urgell: Salòria, 2014. I1 PET

Mil fulles ocres i roges ballen al compàs del vent de tardor, que bufa fred, en una nit de lluna plena, sobre les muntanyes.
Amagada rere uns arbustos, la guineu espia les gallines d’una granja de les afores del poble. –Com bé sabeu, l’amo només té ulls per a la seva deliciosa camosa...-es queixa una gallina.
D’un salt, la guineu s’escola al galliner. –Vinc molt afamada, gallines. Però no us tocaré ni una ploma, si em contesteu una qüestió... Què és, això de la camosa? –pregunta intrigada. –És el més apreciat d’aquestes terres –assegura el gall tremolós-. El seu gust és especial, únic. Mai has tastat res igual...


Així comença aquesta deliciosa aventura que us recomano amb entusiasme. La guineu anirà preguntant als diferents animals de la granja on pot trobar aquesta menja deliciosa, la Camosa, que agrada tant al granger. Cadascun dels animals –gallines, conills, porcs i vaques- li aniran donant pistes per tal de trobar-la, però quan arriba on està es troba amb una bona sorpresa. Voleu saber quina és?

Us recomano aquesta divertida història, de to clàssic, amb unes fantàstiques i acolorides il·lustracions de Mónica Carretero que transmeten alegria i vitalitat. Hi passareu una estona molt agradable i a més potser us vindran ganes d’anar a buscar una apetitosa Camosa!



HUGHES, Emily. El Petit jardiner. Madrid: Impedimenta, 2015.  I1 IMP

Àlbum il·lustrat de la mateixa autora que va guanyar el Premi Llibreter 2015, l’Emily Hughes, i que inaugura una nova col·lecció La Petita Impedimenta.

La història comença amb la presentació del jardí i del seu jardiner, que el cuida amb amor ja que per ell el jardí “era casa seva. Era el seu sopar. Era la seva alegria” Només que no se n’acabava de sortir tot i treballar molt perquè “era massa petit”.


M’ha agradat molt l’exuberància de la il·lustració: en obrir les pàgines del llibre és com si aquest jardí t’envoltés, et xuclés cap al seu interior. I m’ha omplert de tendresa el petit jardiner, que s’esforça i persevera en el seu objectiu: tenir cura del seu jardí.

Us el recomano perquè és una delícia mirar-lo i a més ens pot servir per parlar amb els infants de col·laboració i d’amor pels que ens envolta. No us el perdeu, us encantarà, paraula de bibliotecària!



Share/Bookmark