Cercar

Infantils recomanats


HENN, Sophy. On, Ós? Barcelona: Corimbo, cop. 2015. RECEPTES PARES I1 COR

“Una vegada hi havia un osset que vivia amb un nen. Però va anar passant el temps i l’osset va créixer... I CRÉIXER!” i és clar va arribar un moment que el nen i l’ós ja no podien continuar compartint el mateix espai. L’ós necessitava fer les coses que fan els óssos i l’infant va pensar “ja és hora que trobem un altre lloc per viure on puguis ser ós i gros” però ni l’un ni l’altre sabien ben bé cap on anar. Van començar provant diversos indrets i al final van trobar el lloc ideal. Vols saber quin és?


Us el recomano perquè m’ha agradat molt l’aparent simplicitat de les il·lustracions, on sempre ressalta la blancor de l’ós, i de la història. A partir de la relació entre un nen i un ós podem parlar de l’amistat i com de vegades els amics s’han de separar, també que ser bon amic vol dir no ser egoista i intentar acaparar l’altre sinó saber renunciar a estar sempre junts, i finalment un altre valor com  el respecte a la natura i als animals salvatges que hi viuen.

Trobo que és un àlbum molt recomanable per a compartir amb els més petits i que us proporcionarà molts moment de tendresa compartida.


BARROUX. On és l'elefant? [S.l.]: Símbol, 2016. I Natura

Àlbum il·lustrat que ens presenta un bosc on s’hi amaguen un elefant, un lloro i una serp; a mesura que anem girant les pàgines veiem com el bosc disminueix, les cases augmenten i per tant cada vegada és més fàcil trobar els animals que s’hi amaguen.

És un àlbum similar als de Wally en el sentit que cal anar buscant dintre de les pàgines on s’amaguen els protagonistes, però té una càrrega de profunditat que ens parla de respectar la natura, els hàbitats i el nostre entorn.


M’ha agradat molt aquesta proposta de Barroux que amb una il·lustració de traç senzill i colors vius aconsegueix captar la nostra atenció des del primer moment i fer-nos reflexionar sobre l’impacte que causem en la natura.

Dintre de la mateixa col·lecció trobareu també On és l’estrella de mar? que ens parla de la importància de no llençar residus al mar. Tingueu-los en compte ja que poden ser una molt bona eina per parlar amb el més petits dels efectes que causem en el nostre planeta de manera didàctica i amena.


Share/Bookmark