Cercar

Infantils recomanats


YOUNG, Rebecca. La Tassa. [Sant Cugat del Vallès]: Símbol, 2015. I2 SIM

“Un dia, de bon matí, en Dídac va haver de marxar de casa...i buscar-ne una altra. A la motxilla hi portava un llibre, una cantimplora i una manta. Portava també una tassa plena de terra del lloc on solia jugar…”

Àlbum de gran bellesa visual recomanable per a totes les edats. És un cant al coratge i a l’esperança i ens pot servir per parlar de temes tan contemporanis com els refugiats o també com abordar els canvis de residència o dins de la pròpia família.

Els protagonistes de la història són en Dídac i l’Alba, en un homenatge de la traducció als protagonistes del Mecanoscrit del segon origen, de Manuel de Pedrolo , referència per diverses generacions de lectors en català.


Us el recomano per a fer-ne una lectura compartida ja que a través de les potents imatges de Matt Ottley podem comentar els diversos moments de l’experiència vital dels protagonistes i comparar-los amb les nostres pròpies vides i amb les notícies que els mitjans de comunicació retransmeten cada dia. 


OLID, Isabel. Gegantíssima. Barcelona: Estrella Polar, 2016. RECEPTES PARES I1 EST

“Diuen que sóc petita. De vegades ho diuen rient... De vegades ho diuen amb pànic... Diuen que sóc petita i per això de vegades parlen de mi quan es pensen que no els sento. Però els espio i m’assabento de tot...”

Així comença aquest àlbum il·lustrat protagonitzat per una nena que un dia escolta una conversa dels seus pares i li sembla entendre que a casa hi arribarà una “geganteta”. A partir d’aquell moment comença a pensar com serà la seva vida amb ella i arriba a la conclusió que “deu molar, tenir una geganteta a casa”. Tanmateix qui ha d’arribar és una germaneta i això és el que li expliquen els seus pares passant a capgirar tota la història. 

Us el recomano per la seva tendresa i les boniques il·lustracions de Màriam Ben-Arab   plenes de colors i sensibilitat. Si a les vostres famílies hi ha d’arribar un nou membre us pot ser de molta utilitat, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark