Cercar

Infantils recomanats


LITTEN, Kristyna. En Blau i en Bertie. Vallvidrera: Art Blume, 2016. RECEPTES PARES I1 BLU

“Cada dia en Bertie i les girafes feien el mateix a la mateixa hora. Primer es cruspien les fulles delicioses de les capçades dels arbres. Nyam-nayam!
“I després bevien aigua refrescant de l’estany. Glop-glop!
“I quan estaven cansades, enroscaven aquells colls tan llargs i es feien un bon tip de roncar. Rrr-rrrr... Rrr-rrrr...
“Cada dia era si fa no fa com l’anterior. Però a elles JA ELS ESTAVA BÉ AIXÍ.”

La vida anava passant de manera més aviat rutinària però les girafes semblaven estar contentes fins que un dia en Bertie es va quedar adormit i quan es va despertar estava sol. Es va espantar ja que ell no havia estat mai sol i tampoc no cabia com trobar les altres girafes. Quan més espantat i trist estava es va trobar amb una altra girafa: en Blau. I va continuar tenint por perquè era una girafa de color diferent. Voleu saber què va passar? Doncs us convido a descobrir-ho tot llegint aquest fantàstic àlbum.


Us recomano aquesta història del naixement d’una amistat però també del respecte cap a la diferència. Hi trobareu una bonica narració, ideal per a ser llegida en veu alta i en grup –els mes petits poden fer les onomatopeies- i unes il·lustracions precioses, de colors vius i que expressen molt bé els sentiments de les protagonistes. Segur que us ho passareu genial!



SISSON, Stephanie Roth. Pols d'estrelles: Carl Sagan i els misteris del cosmos. Barcelona: Joventut, 2015. I l'Espai

Àlbum il·lustrat que ens explica la història de Carl Sagan, que ja de ben petit sentia una gran curiositat per l’univers i les estrelles. Quan va anar amb la seva família a visitar l’Exposició universal de 1939 va descobrir el seu interès per l’univers i les meravelles que amaga. Va anar creixent i aquella passió no el va abandonar mai ni tampoc les ganes de transmetre-la: “Volia que tothom ho entengués i que es poguessin sentir-se part de les estrelles, tal com li passava a ell. Així que se’n va anar a la televisió...”


M’ha agradat molt aquesta aproximació a la vida d’un dels grans científics del segle XX, el fet que el coneguem de petit i anem veient com creix la seva curiositat, com estudia i treballa, com vol transmetre tot el seu coneixement i en algun moment sentit les seves exclamacions d’admiració “Ual·la!” m’ha semblat molt interessant. Les il·lustracions també juguen aquest paper d’aproximar-nos tant a l’univers infantil del protagonista com a les meravelles del Cosmos.

Recomanat molt especialment per a  infants interessats en l’astronomia!


Share/Bookmark