Cercar

Infantils recomanats


GÓMEZ REDONDO, Susana. Heli amb H. Barcelona: Takatuka, 2015. RECEPTES PARES I1 TAK


“El dia que el meu germà va venir a la Terra... jo tenia quatre anys, un mes i set dies. El meu germà es diu Heli. “Heli amb hac”, diu sempre la mare quan algú ha d’escriure el nom en un paper.”

Així comença aquest conte tendre i divertit que ens explica l’arribada d’un nou germanet a casa. De primer el fill gran, en aquest cas l’Estrella, rep amb emoció i alegria aquesta arribada, però després resulta que els pares estan cansats, que la mare sempre està ocupada amb el nadó, que el nouvingut plora i plora i només la renyen a ella si fa soroll, en fi tot de coses que fan que apareguin nous sentiments com la gelosia o la ràbia cap al nouvingut.

M’ha agradat molt que la perspectiva de la història sigui la d’una nena de pocs anys que expressa clarament les seves emocions i amb la que qualsevol altre infant en la mateixa situació es pot identificar. Les il·lustracions, collage i dibuix, d’Armand, acaben d’arrodonir aquest àlbum que us recomano molt, especialment a famílies que han de créixer o han crescut fa poc.



BOUGAEVA, Sonja. Dues germanes tenen visita. Barcelona: Takatuka, 2010. RECEPTES PARES I2 TAK

“En una illa vivien dues germanes. Hi vivien molt felices... fins que un dia, el carter va portar una carta. Les germanes van obrir el sobe i van llegir: Espereu-me el dimarts. El vostre cosí, Hans.”

Així comença la història que dues germanes que viuen tranquil·lament i solitària a casa seva fins que l’arribada del seu cosí Hans ho trastoca tot. En un primer moment sembla que tot anirà com un seda ja que el cosí és benvingut i més quan comença a arreglar-los coses que no funcionen, però en Hans va més enllà i els seus canvis i arranjaments cada cop són més radicals. Les germanes que n’estaven molt contentes comencen a entristir-se quan veuen com el cosí capgira tot el seu món sense preguntar res fins que un dia...


M’ha agradat molt aquest àlbum que ens fa reflexionar sobre la manera com decorem, distribuïm i organitzem la nostra casa i què passaria si un dia arribés algú i comences a fer canvis, i és que casa nostra és el nostre refugi, o no? 


Share/Bookmark