Cercar

Infantils recomanats


Avui han arribat a les meves mans dos llibres d’un dels meus il·lustradors preferits, Oliver Jeffers. Espero amb delit les seves propostes, editades per Andana, i he de dir que cada vegada són una sorpresa, que mai no em decep, escrites i il·lustrades per ell o en col·laboració amb altres artistes són sempre una invitació a fer volar la imaginació, a tornar a la innocència de la infantesa, a explorar els nostres sentiments o a estimar la lectura i el que més m’agrada tenen aquest punt que fa que hi connectis en vena. 


JEFFERS, Oliver. La Nena dels llibres. Algemesí: Andana, DL 2016. I2 AND

Aquest àlbum escrit per Oliver Jeffers i il·lustrat per Sam Winston  és un homenatge a la lectura i a tots els llibres que han acompanyat als lectors des de la seva infantesa. Ja a les guardes hi trobem una mena d’índex de clàssics com Alícia al país de les meravelles, La bella i la bèstia, La flor romanial, Les aventures de Pinotxo, El conte d’en Peret conill, Donetes, i molts més. En girar pàgines ens trobem amb la nena protagonista que ens diu: “Vinc d’un món d’històries” mentre llegeix un llibre i té els peus submergits en un mar de lletres on podem llegir “hi havia una vegada...” 


A partir d’aquest moment l’anirem acompanyant mentre navega “a través d’un mar de paraules” fins que es troba amb un nen a qui pregunta si vol acompanyar-la. I tots dos inicien el camí que els porta a creuar muntanyes, descobrir tresors, perdre’s al bosc, etc. En aquest viatge, on clarament el nen és cadascun dels lectors que obrim el llibre, és molt interessant mirar de reconèixer a quin títol pertanyen les artístiques tipografies que acompanyen la il·lustració, per exemple a les muntanyes hi trobem fragments de Peter Pan, al bosc de Hansel i Gretel i La flor romanial, etc


Us el recomano perquè crec que pot ser un fantàstic regal de sant Jordi, un llibre per a totes les edats que ens permet connectar amb l’infant que vam ser o compartir amb els petits aquells records de lectures ja fetes o que estem fent. També m’ha sorprès molt favorablement l’elegant il·lustració que aconsegueix una fusió total amb el text narratiu. Descobriu-lo , crec que us sorprendrà també a vosaltres per la seva originalitat! 


DAYWALT, Drew. El Dia que les ceres de colors van tornar a casa. Algemesí: Andana, 2015. I1 AND

Àlbum il·lustrat que podem considerar com una continuació de les aventures de Duncan amb les ceres de colors (recordeu El dia que les ceres de colors van dir prou?). En aquesta ocasió el trobem pintant feliçment quan li arriben un munt de postals estranyes. Són ceres de diversos colors que s’hi posen en contacte per explicar-li les seves desgràcies, per exemple la cera de color pèsol vol anar a veure món perquè pensa que ningú la valora prou i a més es vol canviar de nom, la de color marró també ha tingut problemes perquè se la va menjar un gos, la que brilla en la foscor s’ha quedat abandonada al soterrani... i així anem coneixent les desventures de cadascuna. Al Duncan li sap greu i va d’un lloc a l’altre per recollir-les i després per fer-los passar el disgust els fa un regal molt especial. Vols saber quin és? Doncs vinga, preneu el llibre i a més de descobrir-ho passareu una estona genial!

Us recomano que descobriu aquesta nova proposta que torna a donar protagonisme a les ceres de colors, un element clau en la creativitat infantil que sovint no es tractat amb la delicadesa que cal. M’he divertit llegint les postals que li tornen a enviar al Duncan i sorprès amb la manera que té ell de recompensar-les. Penso que a més pot ser fantàstic llegir-lo en família i en veu alta ja que ens pot donar molt de jóc. Li feu un raconet a la vostra llibreria?   


Share/Bookmark