Cercar

Infantils recomanats


MURPHY, Jill. Cinc minuts de tranquil•litat. Pontevedra: Kalandraka, 2016. I1 KAL

L’editorial Kalandraka ha reeditat un àlbum que va ser publicat el 1986 i que forma part d’una sèrie anomenada The large family, protagonitzada per una família d’elefants, els senyors Gros i els seus fills. 

En aquest àlbum ens trobem amb una situació que de segur es repeteix a moltes llars on hi ha infants i és que ja de bon matí quan la senyora Gros s’està preparant l’esmorzar es troba que els seus tres fills estan plens d’energia i de ganes de mostrar-li totes les seves habilitats. La mare tanmateix necessita cinc minuts de tranquil·litat i decideix marxar cap al bany amb l’esperança de no ser seguida per ningú. Us hi sentiu identificats? Creieu que ho aconseguirà? 

M’ha agradat molt la tendresa i quotidianitat que es desprèn de l’àlbum, Ens va presentant les diverses situacions i els sentiments dels seus protagonistes -la paciència, mal humor i resignació de la mare i l’energia i entusiasme dels fills- i és divertit anar-se entretenint en les il·lustracions, plenes d’expressivitat i de detalls – m’han encantat les expressions de les cares dels elefants-
Us el recomano molt especialment per fer-ne una lectura compartida amb els menuts, segur que els podeu explicar moltes coses sense resultar ni avorrits ni alliçonadors i és que l’he trobat ideal per a parlar de sentiments com l’amor i el respecte. 



SCHAAPMAN, Karina. La Casa dels ratolins. Barcelona: Blackie Books, cop. 2016.
I2 BLA
Aquest àlbum il·lustrat va guanyar el premi Libro Kirico 2016, que concedeix la CEGAL (Confederación Española de Gremios y Asociaciones de Libreros) a l’àlbum adreçat a infants d’entre 6 i 8 anys que combini text i il·lustració de qualitat.

La seva autora Karina Schaapman va dedicar anys a construir i decorar aquesta casa de ratolins tan especial. Està feta amb caixes, cartó pedra i tota mena de materials reciclats -botons, taps, retalls de roba, etc. Té més de cent habitacions i està plena de passadissos i espais exteriors per on passegen els protagonistes que també han estat dissenyats  i creats per l’autora.

L’àlbum s’inicia amb una presentació dels personatges protagonistes, en Sam i la Júlia, que viuen a la casa dels ratolins però en replans diferents. La seva família i les seves cases també són ben diferents ja que en Sam viu amb els pares, germans avis i oncles i en canvi la Júlia viu només amb la seva mare. Tots dos són molt bons amics i es complementen a la perfecció. A continuació trobem 16 aventures que ens porten a conèixer millor la casa i els seus habitants. 


Us recomano una visita a la casa dels ratolins, estic convençuda que us fascinarà!!!


Share/Bookmark