Cercar

Infantils recomanats


TALLEC, Olivier. Feliu: rei de les ovelles. Barcelona: Animallibres, 2015. RECEPTES I1 ANI LLETRA PAL

“Bufava tal vent que en Feliu, al prat, rei de les ovelles quedà coronat.” I en trobar-se amb la corona al cap va pensar que li calia un ceptre per governar i un tron per seure-hi amb majestat, i... tot un seguit de coses que ens van mostrant la història de l’ambició reial d’en Feliu, dibuixat en un quadre a la portada talment com si fos Lluís XIV, de qui recordem el seu poder absolut.

M’ha agradat la manera d’explicar aquesta història circular amb un rodolins, que estic segura que agradaran als petits amants de repeticions i de la musicalitat de la llengua, i unes il·lustracions d’aparença simple però que ens mostren perfectament l’evolució del protagonista. M’ha enamorat especialment l’expressivitat de la cara del protagonista!


Us recomano aquest àlbum per fer-ne una lectura en veu alta i compartida en família ja que estic segura que a banda de fer-vos passar una molt bona estona, en podreu treure molt de profit. Ens pot servir per parlar de l’ambició, del poder, d’història i aportar-nos ensenyances futures ja que: “Bufava un tal vent que en Feliu, al prat, de nou en ovella quedà transformat.”  


MAZO, Margarita del. El Ramat. Fraga: La Fragantina, 2016. RECEPTES PARES I1 MUL

Ser ovella és fàcil. Tot el que hem de fer és passejar, menjar, dormir i ajudar a dormir. Tothom té assignat un ramat d’ovelles propi. I a en Miquel li ha tocat el meu. Ens crida quan no pot dormir. I tot el que hem de fer nosaltres és saltar la tanca.” Ja veieu que és una feina ben senzilla, no cal pensar, només cal fer el que diu el manual, estem d’acord en que potser és una mica cansat, però els problemes de veritat arriben quan al ramat hi ha una ovella negra que no vol saltar. I això és el que li passa al ramat que dóna títol a l’àlbum, ja que l’ovella número Quatre està cansada de saltar i no hi ha manera ni d’obligar-la ni de convèncer-la que modifiqui la seva actitud. Hi podrà fer res en Miquel, el noi a qui han d’ajudar a dormir?

M’ha divertit molt la història que narra l’àlbum i que està explicada des del punt de vista del ramat fins a la sorpresa final. Els textos breus estan acompanyats per unes il·lustracions de traç aparentment senzill però molt expressiu i que des de diferents perspectives també va narrant la història.
Us el recomano molt perquè aparentment és un relat simple però se n’hi pot treure molt de profit i a més us encantarà l’expressivitat del dibuix i la sorpresa final que no vull descobrir de cap manera. Apa, preneu el llibre, obriu-lo i descobriu-hi tot el que s’hi amaga!


Share/Bookmark