Cercar

Infantils recomanats


BONILLA, Rocio. Max y los superhéroes. Alzira: Algar, 2016. RECEPTES PARES I1 ALG

En Max, el petit protagonista d’aquest àlbum il·lustrat, és un fan absolut dels superherois. Ja des de ben petit esperava qualsevol moment propici per disfressar-se com els seus herois. El fascinaven les històries que el seu avi li explicava i parlar amb entusiasme amb els seus amics dels seus herois preferits i de les seves qualitats, així com col·leccionar objectes promocionals i les noves aventures que troba al quiosc.  Darrerament en Max està descobrint una nova superheroïna, la Megapower, capaç de superar amb èxit les proves més difícils, però hi ha un fet que encara li agrada més i és que en coneix la identitat secreta. Vols descobrir-la tu també?

M’ha agradat molt la tendresa que amara tota la història i com la il·lustradora juga amb estètiques diferents, especialment quan fa referència als superherois de còmic, amb el traç, tipografia i bafarades característiques.


Us recomano que descobriu aquesta potent història que ens parla de la relació entre mares i fills i de l’admiració que els infants senten per les seves mares a qui veuen capaç de resoldre qualsevol problema per difícil que sigui. M’ha semblat una proposta original i molt ben treballada, especialment en l’aspecte gràfic. Us animeu a descobrir-la?


ALEMAGNA, Beatrice. Un gran dia de res. Barcelona: Combel, 2016. RECEPTES I1 COM

“Érem allà. Una altra vegada. La mare i jo, a la casa de vacances. El mateix bosc. I la mateixa pluja”
“Cada dia la mare escrivia en silenci i jo matava marcians. Concretament, passava les hores pitjant un botó i pensant en el pare, en tot el que m’hauria ensenyat, a fora, amb el seu somriure meravella”

Així comença aquest preciós àlbum il·lustrat que ens parla de moltes coses encara que al seu títol hi brilli la paraula RES. Ens presenta una mare i un fill a la casa de vacances, amb la mare treballant a l’ordinador, i el fill passant l’estona amb un joc electrònic. La mare, potser cansada del bip bip del joc, l’hi pren i l’envia a fora. El fill surt, però abans recupera d’amagat el joc, i tot i que la pluja no convida a passejar, baixa el turonet per anar cap a l’estany. Allí li caurà el joc a l’aigua. A partir d’aquell moment i malgrat el disgust de perdre la joguina, començarà a mirar tot el que l’envolta amb uns altres ulls, a descobrir animalons, bolets, olors i la bellesa del sol filtrant-se entre els núvols per il·luminar la terra.

M’ha agradat molt aquest àlbum que ens mostra que és possible jugar i gaudir sense cap aparell sofisticat, usant només l’observació i la imaginació. De vegades carreguem en excés als nostres infants amb deures, tasques i extraescolars i oblidem allò que és tant important, que puguin disposar d’un temps per explorar, per gastar en allò que els fa feliços, ja sigui córrer, saltar o llegir. 


Us recomano aquest àlbum de textos breus i il·lustració potent que juga a mostrar-nos el canvi d’actitud del nen a través dels colors, més avorrits a l’inici i més clars a mesura que avança la història.  A mi m’ha encantat, paraula de bibliotecària!


Share/Bookmark