Cercar

Infantils recomanats

DONALDSON, Julia. La Gosseta detectiu. Barcelona: Blume, 2017. RECEPTES PARES I1 BLU

Àlbum il·lustrat protagonitzat per una gossa molt especial perquè tenia “l’olfacte molt fi. La coneixien arreu per La gossa detectiu Gessamí. Esnif, esnif! Ensumant amunt i avall, enxampava sempre els més brivalls.” Vivia  “amb un noi eixerit. Es deia Pere, però era poc polit. El vailet tenia només sis anyets i sempre perdia peces de roba i joguets. La Gessamí el nas a terra enganxava i ... esnif, esnif! Tot això arreplegava.”

Ja veieu que aquesta gosseta és una joia a l’hora de trobar objectes perduts, però també té d’altres virtuts com acompanyar en Pere a escola: “ells s’ho passaven pipa llegint-li històries, i a la Gessamí li encantava escoltar-los... i ensumar-los!”. Tanmateix un mal dia quan arriben a escola es troben que tots els llibres han desaparegut. Qui serà el brivall que se’ls haurà emportat ? Si voleu acompanyar la Gessamí en la seva investigació veniu cap a la biblioteca i sabreu com continua la història.

Us la recomano perquè és divertida i està amarada d’amor als llibres i a la lectura i és clar això no li pot passar desapercebut a una bibliotecària, no trobeu? A més les il·lustracions de Sara Ogilvie són una delícia, transmeten en cada moment la tensió i les emocions de la protagonista i permeten que els més petits puguin seguir la història encara que no dominin la lectura. El text  amb algunes repeticions és fantàstic per llegir-lo en veu alta. Ho proveu?


Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark