Cercar

Infantils recomanats



MATAS NADAL, Roser. Flota, Clop, flota! Barcelona: Comanegra, 2017. I Ciència
MATAS NADAL, Roser. Amunt, Roc, amunt! Barcelona: Comanegra, 2017. I Ciència
MATAS NADAL, Roser. Llisca, Newton, llisca! Barcelona: Comanegra, 2017. I Ciència

L’editorial Comanegra ha iniciat la col·lecció Contes amb ciència pensada per iniciar als infants de més de 6 anys en el sempre fascinant món de la física. La Roser Matas, autora del text i de les il·lustracions és llicenciada en física per la UAB i treballa com a professora de matemàtiques de secundària, i amb aquests llibres ens mostra la seva passió per l’ensenyament i la il·lustració. 

Els contes estan protagonitzats per tres amics, l’Ot, la Mei i el Tomeu, que es troben immersos en diferents aventures i han de resoldre els problemes que se’ls presenten amb intel·ligència. En la primera aventura coneixerem a l’hipopòtam Clop que sense saber nedar ha de creuar un llac per anar a classe. Sort en tindrà del grup d’amics que amb els seus coneixements de flotació li resoldran el problema. La següent aventura està protagonitzada per l’óssa Newton a qui se li ha congelat un peu i a qui els nostres amics, gràcies als seus coneixements sobre el moviment i les seves lleis, ajudaran a arribar a casa. La tercera aventura està protagonitzada per l’elefant Roc que s’ha adormit a sobre de la bufanda d’en Tomeu, que la podrà recuperar gràcies als coneixements dels seus amics  sobre el funcionament de la palanca. 

M’ha agradat molt aquesta col·lecció amb textos breus i rimats, del tipus rodolí, i amb unes il·lustracions expressives que ens van narrant de forma visual tota la història. Al final la doble pàgina La ciència aplicada explica a pares i educadors la base científica de la narració basada en principis d’Arquímedes i lleis de Newton

Recomanat especialment per a infant amb curiositat científica i per a pares que vulguin regalar un llibre de coneixements als més petits.


Share/Bookmark