Cercar

Infantils recomanats


FAVILLI, Elena. Cuentos de buenas noches para niñas rebeldes: 100 historias de mujeres extraordinarias.Barcelona: Destino, 2017. VIVIM IGUAL I 92 FAV

Aquest llibre que us recomano té una història curiosa que comença abans de convertir-se en un llibre. Les seves autores publicaven un butlletí digital infantil on narraven històries de dones que es va fer molt popular; davant de l’èxit van pensar en editar-lo com un llibre il·lustrat i van muntar una campanya de financiació col·lectiva que també va batre rècords ja que ha estat el primer llibre amb més recaptació de la història del micromecenatge.

Les protagonistes d’aquests contes de bona nit són cent dones de tots el temps que d’alguna manera han contribuït a canviar el món. Són persones representatives del món de les humanitats, les arts, les ciències, els esports o personatges històrics com per exemple  Frida Kahlo, Cleopatra, Serena Williams, Jane Austen o Ada Lovelace. 


En cada doble pàgina trobarem un text breu que destaca de forma amena la personalitat i la contribució de la dona escollida i a l’altra una il·lustració que la retrata.

Us animeu a descobrir aquests contes i a les dones que s’amaguen entre les seves pàgines?



NEGLEY, Keith. Tipos duros: también tienen sentimentos. Madrid: Impedimenta, 2016. VIVIM IGUAL I2 IMP

L’editorial Impedimenta que ens té acostumats a edicions de qualitat va emprendre el 2016 el repte d’iniciar una col·lecció per infants: La Pequeña Impedimenta amb la voluntat d’oferir llibres bonics i ben editats però que també commoguessin i  impliquessin el lector. Volen a més que tinguin una vida llarga, que provoquin ganes de guardar-los i de rellegir-los. Ja veieu que el seu projecte és molt ambiciós però la veritat és que els seus llibres són d’aquells que tens ganes de posseir, per atresorar-los als prestatges de la teva biblioteca particular.

Tipos duros és un àlbum que capta la teva atenció des de la portada amb aquell superheroi de colors virolats que deixa anar una llagrimeta.  És obra de Keith Negley que repassa tot un món masculí de superherois (pirates, moteros, astronautes, ninjes, etc.) amb ànima sensible. Tots ells poden mostrar moments de vulnerabilitat perquè es troben lluny de la seva família, en moments de perill, de soledat, etc. i no passa res si mostren els seus sentiments malgrat ser tipus durs. Les il·lustracions són tota una mostra de sensibilitat i ens atreuen amb la potencia dels seus colors. Fixeu-vos en els detalls i l’expressivitat de cadascun i molt especialment en les petites il·lustracions de les guardes!   

Us recomano que el llegiu en família, pot ser interessant i educatiu mostrar que el model masculí no té perquè ser fort i poc sensible, tots tenim un cor i uns sentiments i cal poder expressar-los amb naturalitat i sense prejudicis. I dir-vos que els meus tipus durs preferits són els que es mostren en la darrera pàgina. Espero que us agradin tant com a mi! 


Share/Bookmark