Cercar

Infantils recomanats



KOCHKA. El Maravilloso viaje de Nils Holgerson. Zaragoza: Edelvives, 2016. I2 EDE

Aquest relat de ficció escrit per Selma Lagerlöf i publicat el 1906-07 va ser un encàrrec de l’Associació Nacional de Mestres que volia un llibre de lectures de geografia per a les escoles. Des de la seva publicació s’ha convertit en un clàssic de la literatura infantil i la seva autora va ser la primera dona que va rebre un Premi Nobel, el de Literatura l’any 1909.

Edelvives publica ara una versió del relat original, adaptat per Kochka que manté l’encant de l’original i que a més de les il·lustracions porta sis pàgines encunyades. Al llarg dels capítols coneixerem al petit Nils, un noiet que només vol menjar, dormir i fer entremaliadures. Els seus pares el deixen castigat a casa mentre van a l’església, ja que és diumenge, i en Nils s’hi troba un follet que captura. Aquest li suplica que el deixi anar però en Nils no ho fa i com a càstig queda transformat en un ésser diminut. Quan busca el follet, per suplicar-li que el retorni a la mida original, es troba que una de les oques domèstiques emprèn el vol per unir-se a una bandada d’oques salvatges i se l’emporta amb ella. A partir d’aquest moment s’inicia aquest meravellós viatge per la geografia de Suècia, que estarà carregat d’aventures, experiències i farà madurar en Nils.


Us recomano que retorneu a la infantesa i emprengueu conjuntament amb els vostres fills i filles aquest viatge transformador. Estic segura que recordeu amb il·lusió i emoció aquelles lectures d’infantesa que omplien moltes tardes i ens traslladaven a països llunyans fent-nos conèixer la fauna, la flora, els paisatges i fins i tot la gastronomia d’altres indrets. Ara amb aquest magnífic llibret tenim l’oportunitat de reviure aquelles experiències i de compartir-les amb els més petits. Som-hi?   


GALLO, Ana. Enigmes: desafia la teva ment amb 25 històries de misteri. Barcelona: Zahorí Books, 2017. I 79 GAL

Avui us recomano un llibre-joc que planteja enigmes, tal i com diu al títol. Només obrir el llibre hi trobem una pàgina on després de donar-nos la benvinguda se’ns explica que podem resoldre els enigmes mitjançant la lògica o la imaginació; a continuació se’ns explica com jugar-hi i també els punts que obtindrem amb cada solució i que tenen en compte el nivell de dificultat. I ara ja podem començar a jugar! 


Els enigmes se’ns presenten a doble pàgina, sobre fons blanc. En una d’elles, la de l’esquerra, es planteja una situació mentre que a la pàgina de la dreta tenim la seqüència temporal dels fets, explicada en dibuixos, i a sota de tot, amagada dintre d’una solapa, la solució.

L’he trobat un llibre molt recomanable per exercitar la ment, per compartir opinions sobre com resoldre l’enigma i descobrir si tenim raó o no. Pot ser una molt bona manera de compartir moments d’oci en família o amb amics. Ho provem?


Share/Bookmark