Cercar

Infantils recomanats


INKPEN, Mick. Si pogués parlar, saps què et diria? Barcelona: Barcanova, 2017. I1 BAR

Mick Inkpen és el creador de personatges reeixits de la literatura infantil com el gosset Kiper o el porquet Wibbly, que van fer les delícies dels infants nascuts als anys noranta. Actualment amb la seva filla Chloe ha creat aquest àlbum que avui us recomano i que està protagonitzat per un gosset que és la mascota d’un nen. Obrim les seves pàgines i és com si entréssim al cap del gosset que ens va explicant el seu dia a dia i el perquè de les seves entremaliadures: és un cadell i com a tal necessita viure aventures, experimentar i sentir-se estimat. És clar que ell tot això ho expressa a la seva manera: “no tinc paraules com les teves dins el cap. Només sé remenar la cua, i bordar, que per a mi és com parlar. No pares de dir-me que sóc un belluguet. Que sóc un desastre i no paro mai quiet. Però jo t’estimo igualment.”

És un àlbum que pot funcionar molt bé entre els primers lectors que podran seguir la història mitjançant les il·lustracions- que expressen molt bé tota la gama de sentiments dels protagonistes- però també llegint uns textos plens de sensibilitat. Als pares i educadors ens poden ajudar a parlar de l’amor incondicional, de l’amistat i de les conseqüències d’actes fets sense pensar –per exemple l’adquisició d’una mascota, la seva cura i educació, etc.-


JOHN, Jory. Au, si jo t'estimo! Algemesí: Andana, DL 2017. MARES I PARES I1 AND

L’ànec i l’ós que ja van protagonitzar Au, bona nit! ens presenten ara una nova aventura centrada en l’amistat. Tot comença de bon matí quan tant l’ànec com l’ós es lleven de dormir. Cadascun té unes expectatives diferents sobre com vol passar el dia: l’ànec vol anar d’aquí cap allà fent tot un seguit d’activitats i l’ós vol passar un dia tranquil i sense sobresalts. El problema és que l’ànec necessita un company per trobar-se a gust i va en busca del seu amic ós i l’arrossega d’aquí cap allà sense tenir en compte el parer de l'altre. Com s’acabarà la història? Aconseguirà l’ós gaudir d’una mica de pau? 

Us recomano molt aquest àlbum perquè m’han encantat les il·lustracions de Benji Davies, plenes de color, molt expressives i que transmeten a la perfecció el caràcter i les necessitats de cadascun dels personatges protagonistes. També comentar-vos que us pot donar molt de joc, a pares i educadors, per parlar de l’amistat i dels respecte, de no voler imposar les teves necessitats, gustos i opinions damunt de l’altre. 



LLENAS, Anna. El Buit. Albolote: Barbara Fiore, 2015. MARES I PARES I1 BAR
“La Júlia era una nena normal i corrent, com qualsevol altra. La seva vida era feliç i tranquil·la. Però un dia, de cop i volta, tot allò se’n va anar i ella es va quedar amb un gran buit.” I aquest gran buit l’intentarà omplir, esborrar, oblidar sense sortir-se’n o potser al final ho aconseguirà?

Sempre que tinc a les mans un llibre de l’Anna Llenas quedo impressionada per la seva capacitat de connectar amb el lector, d’explicar-nos tot aquest món complex de les emocions, tant si ets un infant com un adult. Aquest, que avui us recomano, ens porta a reflexionar sobre com la nostra vida pot donar un tomb i podem passar de la felicitat i l’alegria a sentir com una mena de buit que res no pot tancar. I és que a la vida patim pèrdues o situacions difícils que capgiren la nostra rutina i hem d’afrontar, amb força, amb serenitat i buscant dins nostre com sobreposar-nos  a la situació i tornar a ser capaços de sentir il·lusió i felicitat.

Us recomano aquest àlbum que és com un regal. Quan el tindreu a les mans comprovareu que és magnètic, que perceps la bellesa de la vida  i també el dolor de la protagonista en girar les seves pàgines. Ens el regalem? 


Share/Bookmark