Cercar

Infantils recomanats



TURIN, Adela. La Història dels Bonobos amb ulleres. Pontevedra: Kalandraka, 2013. VIVIM IGUAL I1 KAL

Ja fa més de trenta anys Adela Turin començà a publicar a Itàlia la col·lecció “Dalla parte delle bambine”. Esther Tusquets l’edità a Espanya com “A favor de las niñas”, i la convertí en una col·lecció de referència per a la coeducació i la igualtat. Han passat molts d’anys des d’aquella primera edició, però malgrat el temps, actualment aquests llibres continuen sent molt necessaris. L’editorial Kalandraka està reeditant-los de nou i el darrer en arribar a la biblioteca ha estat aquesta història dels Bonobos.

“Fa molts i molts anys, hi havia un grup de bonobos que vivia en un petit manglar. Els bonobos estaven sempre molt ocupats rosegant les fruites i les baies, les nous i les llavors, les arrels i els brots, que les bonobes collien amb abnegació per a ells i per a la mainada...”

Ja veieu que no és un repartiment equitatiu de les tasques per a la supervivència sinó que es repeteixen rols i les femelles són les encarregades de proveir de menjar. Tanmateix un bon dia els bonobos mascles decidiran instruir-se i emprendran un viatge que els retornarà al manglar més plens de saviesa? Voldran capgirar l’ordre establert fins aleshores? Això és el que us convido a descobrir tot agafant el llibre.

Us recomano que si encara no ho heu fet descobriu les històries d’Adela Turin i Nella Bosnia, que no han perdut gens de vigència i que continuen sent un referent necessari en el món de la coeducació i la paritat. No us decebran, paraula de bibliotecària!!!



BIDDULPH, Rob. No com tots. Algemesí: Andana, 2017. MARES I PARES I1 AND

Àlbum il·lustrat protagonitzat per una gosseta “salsitxa” que viu en una gran ciutat plena de gossos de la mateixa raça (dachshund o teckel) que vesteixen igual, fan les mateixes coses i estan molt ocupats. De sobte, en una doble pàgina, apareix una gosseta diferent, que ni va vestida com els altres ni s’entreté en les mateixes coses. Evidentment això farà que li sigui difícil trobar el seu espai així que tota decidida farà la maleta i emprendrà un viatge per a trobar el seu lloc al món, allò que en diríem un “viatge iniciàtic”. En aquest viatge descobrirà que no hi ha res de dolent en ser diferent, que tan sols ha de canviar de perspectiva, i de nou tornarà a fer la maleta per tornar a la seva ciutat on es trobarà amb una sorpresa que haureu de descobrir tot llegint el llibre.


M’ha agradat molt aquesta nova proposta de Rob Biddulph, un autor que us recomano que incorporeu a la vostra biblioteca ja que les seves propostes són sempre un encert segur, per la qualitat i la innovació en les seves històries, l’ús de colors vius i alegres, i uns textos ideals per a ser llegits en veu alta i compartits en família; a més a la seva Web hi trobareu materials protagonitzats pels seus personatges per descarregar. El tradueix Anna Llisterri que aconsegueix mantenir la cadència i el ritme dels textos. L’edita Andana, una editorial valenciana, que ja us hem recomanat altres vegades perquè fa propostes molt interessants en el camp de la narrativa infantil. Trobareu els llibres tant en català com en castellà. Bona lectura! 


Share/Bookmark