Cercar

Infantils recomanats


ORDÓÑEZ CUADRADO, Rafael. L'Elefant golafre . Barcelona: Kalandraka, cop. 2017. 
I1 KAL

Àlbum il·lustrat que ens explica una història de regust clàssic tot i que innovadora. Comença amb un lleó que somia amb refrescar-se menjant un meló i és clar quan es desperta només té un pensament: anar a buscar aquesta fruita que li va tant de gust! Anant pel camí es troba amb una pantera que també ha somiat amb fruita, només que en el seu cas es tracta d’una cirera; tots dos s’acompanyen a la recerca de les seves fruites i pel camí se’ls van afegint altres animals que també van en busca de la seva fruita fins arribar a un final divertit i sorprenent.


M’han agradat molt les il·lustracions que sembla que et transportin a l’Àfrica i que tenen un aire totèmic i sobretot el text rimat i acumulatiu, que estic segura que farà les delícies de moltes famílies, perquè té aquell punt de cançó que ens agrada tant quan l’escoltem  en veu alta. 

Vinga, passeu per la biblioteca o per la llibreria i descobriu-lo, no us en penedireu! –paraula de bibliotecària-


KIPLING, Rudyard. L'Elefantó. Lleida: Pagès, 2017. I2 NAN

Rudyard Kipling va ser un escriptor i poeta britànic que va dedicar part de la seva producció a relats protagonitzats per animals com per exemple El llibre de la selva o aquest que avui us recomano.

Es tracta d’una versió de Ramon Díaz Villalonga, il·lustrada per Judit Morales i Adrià Gòdia que recreen la fauna i flora de l’Àfrica amb realisme i calidesa. Potser ja coneixeu la història però per si de cas us en faig cinc cèntims: el protagonista, l’elefantó, és tafaner i curiós i no para de preguntar a tots els altres animals tot allò que motiva la seva curiositat. Aquests se’l treuen del davant amb més educació o menys –segons el seu humor- fins que el nostre petitó topa amb un cocodril i ...

M’ha semblat curiosa la manera de presentar l’àlbum ja que en les primeres pàgines trobem una descripció de les característiques i de la vida dels elefants on algunes paraules han estat substituïdes per petits dibuixos i que per si hi ha dubte trobem ressenyats a la pàgina del costat. A continuació ja s’inicia el relat de Kipling que espero que us resulti tan atractiu com a mi.

Anem cap a la selva a conèixer l’elefantó?


HÉDELIN, Pascale. 1, 2, 3... ja!: els rècords esportius dels animals. Barcelona: Joventut, 2017. I 59 HED

Hi ha molts llibres adreçats a infants i famílies que ens parlen dels animals i dels seus hàbitats. Aquest m’ha sorprès perquè ens presenta les seves habilitats com si fossin participants d’uns Jocs Olímpics. Així doncs els trobem fent curses de velocitat, practicant la boxa o l’esgrima i fins i tot en els Jocs Paralímpics i és que la supervivència és molt important i per aconseguir-la cal desenvolupar aptituds i característiques físiques especials. En cadascuna de les competicions o proves esportives ens trobem a tres animals que hi participen i una breu descripció acompanyada d’il·lustracions.


M’ha agradat molt aquest àlbum que m’ha fet mirar els animals com esportistes d’elit, perfectament equipats i entrenats per córrer, saltar, nedar, volar, bussejar, escalar, etc.
Estic segura que a vosaltres també us pot resultat molt atractiu i encara més si teniu petits naturalistes a casa. És un llibre de gran format, acolorit i fantàstic per descobrir en família, segur que tots n’aprenem alguna cosa!

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark