Cercar

Infantils recomanats


RUZICKA, Oldrich. Com es fan les coses? [Barcelona]: Baula, 2017. I 62 RUZ

Àlbum de coneixements destinat a infants curiosos, a partir de 7 anys, que mostra pas a pas com es fan alguns objectes d’ús quotidià com per exemple les culleres o les cadires; també com s’elaboren alguns aliments bàsics com el pa.

En una primera doble pàgina hi trobem la descripció de l’objecte o de l’aliment amb una mica d’història, del seu lloc al món o de la seva evolució. Quan despleguem aquesta doble pàgina hi trobem un munt de detalls, per exemple en el cas del pa hi trobem des del conreu del blat, la fabricació del llevat, d’on surt la sal, al molí que moldrà el blat i el convertirà en farina o al forn que processarà aquesta farina per transformar-la en un pa deliciós.


M’ha agradat molt aquesta proposta interactiva –les pàgines tenen petits llibrets incorporats que augmenten la informació- que he trobat molt adient  per a infants curiosos que es pregunten el perquè  dels objectes o dels aliments amb els que conviuen habitualment i que d’aquesta manera en poden conèixer la fabricació i l’evolució que han viscut al llarg del temps.



KAMIGAKI, Hiro. El Misteri de l'Empire Maze Tower. Barcelona: Blume, 2017. I 79 KAM

L’Empire Maze Tower està ubicat al centre de la ciutat de Nova laberint i ofereix als seus hostes experiències extraordinàries, tanmateix ara té un problema i és que el lladre fantasma vol robar la font de llum que brilla al capdamunt de l’Empire,  el cub del laberint. Tots els detectius de laberints del món han estat convidats a la ciutat per tal de protegir el tresor i aturar el misteriós lladre. Ho aconseguiran? Te’ls vols unir i ajudar-los?

A l’inici del llibre hi trobem les instruccions per a jugar-hi i la presentació dels personatges principals. A continuació els diferents escenaris laberíntics que cal anar resolent amb diferents reptes, peticions, etc.

És una proposta divertida i interessant que aguditza la destresa i l’enginy visual i que ens pot proporcionar moltes estones de diversió. Ho proveu?

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark