Cercar

Infantils recomanats

PINTADERA, Fran. Una muntanya qualsevol. Barcelona: Takatuka, 2017. MARES I PARES I1 TAK

“Més enllà de l’horitzó hi ha una muntanya poblada per persones alegres... tenen motius per ser feliços. El vent hi bufa fresc i el sol els acompanya sempre... els veïns de la terra baixa també tenen raons per estar contents. El riu passa a la vora de les cases. Hi renten la roba i hi juguen...” Amb aquest inici sembla que tot serà idíl·lic ja que els habitants de cadascun dels pobles és feliç amb el que té, però de vegades i de la manera més insospitada es desencadena un malentès que cada cop va prenent dimensions més gegantines. I no us explico res més perquè m'agradaria que ho descobríssiu vosaltres mateixos.

Us recomano aquest àlbum que trobo que té la gràcia i l’originalitat d’explicar l’inici d’un conflicte que acaba desembocant en una guerra. Aparentment tothom és feliç i viu sense problemes però de sobte salta una espurna que ho enverina tot. El text és breu però directe, sense artificis ni complexitats discursives, i està acompanyat per unes imatges d’aire naïf que recreen la vida quotidiana als dos pobles i les hostilitats a partir del malentès.

M’ha agradat molt i us suggereixo que en feu una lectura en família. Crec que hi trobareu un munt de recursos per treballar la pau i el diàleg i a més el final obert pot donar peu a que expliquem nosaltres una altra història: la dels pobles que vivien a cada costat de la muntanya. Vinga, veniu a la biblioteca a buscar-lo, estic segura que us encantarà, paraula de bibliotecària!



PEIX, Susana. La Clau. Sant Feliu de Guíxols: Tramuntana, 2017. I2 TRA

Àlbum il·lustrat de gran format i edició molt acurada (coberta amb daurats, paper de qualitat, cinta - punt de llibre amb clau al final) que ens explica una història de tall clàssic, que recorda a tants i tants contes tradicionals, protagonitzat per una princesa –sort que és morena!- que té el cor tancat dintre d’una gàbia d’or i per això sempre està trista i ensopida.  El seu pare, el rei, busca una solució però ni els metges, ni els mags, ni les remeieres, ni tampoc les bruixes i bruixots que la van a visitar saben curar-la. Tanmateix un dia algú li parla al rei del Ferran:

"En Ferran era el millor serraller del regne. Un matí, mentre treballava amb un ferro roent, tres soldats van entrar al seu taller. Havia d’anar urgentment a veure el Rei. Necessito una de les teves claus! -li va exigir el monarca-. Una clau que obri la gàbia d’or on hi ha tancat el cor de la princesa. Pots portar tantes claus com vulguis, però si no aconsegueixes la clau que l’alliberi del seu mal abans de la pròxima lluna plena, et tancaré per sempre a les masmorres del palau." Una clau que alliberés el cor de la princesa? Com compliria el serraller aquell encàrrec impossible?

Creieu que en Ferran ho aconseguirà? Doncs com que no vull fer cap espòiler haureu de passar per la biblioteca i descobrir-ho vosaltres mateixos.


Us el recomano perquè és un llibre que entra pels ulls, que conté un missatge que pot ser fàcilment identificat pels nens i nenes als quals s’adreça i que estic segura que disfrutareu, especialment si sou amants dels contes clàssics. 

Rosa Ma Fusté 


Share/Bookmark