Cercar

Infantils recomanats


DARABUC. La Petita inuk. Fraga: La Fragatina, 2017. I Geografia
“Aluu!
Sóc l’Annakpok, la petita inuk.
visc a l’Àrtic, 
en terres sense arbres,
cobertes de neu
i envoltades de mars glaçats.
sóc robusta i baixeta:
una bola d’escalfor entre el fred”

Així comença aquest àlbum il·lustrat que ens narra la vida quotidiana dels Inuit  i com s’han adaptat a viure en unes condicions força extremes. Segurament en coneixeu algunes paraules com iglú, kayak, anorak però en general la seva cultura ens és força desconeguda.

L’àlbum parteix d’una idea original de la Dàlia Adillon que n’ha fet les il·lustracions, el text és de Darabuc  i ha comptat amb l’assessorament de l’antropòleg Francesc Bailón  especialitzat en cultura inuit.


Us el recomano perquè en ofereix la possibilitat de viatjar a terres remotes i conèixer una altra cultura; el podem llegir com un conte però també ens aporta informació i sobretot en fa reflexionar sobre com estem modificant el nostre planeta. És també un àlbum visualment molt atractiu que pot ser “llegit” per infants que encara no en saben ja que les il·lustracions els permetran seguir la història i al final porta un glossari que explica aquelles paraules que poden resultar més desconegudes. Una bona lectura per a tota la família!


RIVELAYGUE, Laurent. Els Quiquè i el ninot de neu que no es volia fondre. Barcelona: BiraBiro, 2017. I1 BIR

Aquesta aventura del grup d’amics que coneixem com els Quiquè comença quan l’Olívia decideix pintar el cel de color gris. Els seus amics no hi acaben d’estar d’acord però de sobte comença a fer fred i a nevar i davant d’aquesta nova situació els amics decideixen aprofitar la neu per fer un ninot i ... 

M’ho he passat tan bé amb aquesta nova aventura d’aquest grup d’amics tan diferents entre ells que no puc evitar recomanar-la. És genial tant pels textos que reprodueixen situacions bastant quotidianes, quan hi ha infants, com per les il·lustracions d’Olivier Tallec  plenes de color i de detall i sobretot molt expressives. 


Us el recomano molt especialment perquè si teniu infants, a partir de 5 anys, s’ho passaran genial no només amb la història –segur que s’hi fan un tip de riure- sinó també amb el fet que els protagonistes parlen en primera persona i es com si s’adrecessin directament al lector.  I per aquells que sempre busquen un plus al fet de llegir dir-los que és ideal per parlar d’amistat i camaraderia. Us he convençut? 

Rosa Ma Fusté 


Share/Bookmark