Cercar

Infantils recomanats


FRANCESCHELLI, Christopher. Constru bloc. Barcelona: Vox, 2017. I Oficis

Llibre de coneixements per als més petits, a partir de 3 anys,  que ens presenta les diferents màquines que es necessiten per a fer obres en una ciutat. És de petit format, amb fulls de cartró dur i encunyats que poden ser manipulats, fàcilment i sense perill d’estripar-se, pels més petits.

M’ha agradat perquè m’ha semblat una manera fàcil i entenedora d’explicar què cal per construir nous edificis i què fa cada màquina. Dintre de la mateixa col·lecció també hi trobareu un llibre dedicat als dinosaures i un altre per aprendre a comptar fins a deu. Tots ideals per a petits descobridors!
  

TURRÓ i ANGUILA, Jordi. Indians. [Begur]: Associació Cultural Xarxa de Municipis Indians, 2015. I 94 TUR

Cambrils té dintre del seu terme el Parc Samà, la residència de descans que el 1881 es va fer construir Salvador Samà i Torrents, Marquès de MarianaoEs tracta d’un indret molt conegut i visitat tant per cambrilencs com per visitants i gent de la comarca. Aquest quadern pedagògic que avui us recomano ens pot servir per explicar-lo una mica més quan en fem una visita. L’edició del quadern és una iniciativa de la Xarxa de Municipis Indians, formada per dotze ciutats de Catalunya i que vol donar a conèixer als infants qui eren els anomenats Indianos,  el perquè de la seva marxa cap a Amèrica i el seu llegat.

Està estructurat en diversos capítols que ens expliquen el viatge d’anada, que ens permet conèixer com era la navegació per l’Atlàntic, les activitats a què es van dedicar al Carib, el viatge de tornada, la casa, els aliments o plats que van incorporar a la nostra cuina –segur que heu pensat en l’arròs a la cubana- i també la influència en la música –les havaneres-, en l’urbanisme i en la vida social i política del país. Els textos són de l’historiador Jordi Turró i estan acompanyats per les il·lustracions de Bruna Valls. 





Share/Bookmark