Cercar

Infantils recomanats


IGLESIAS, Gracia. No puc dormir. Barcelona: Flamboyant, 2018. MARES I PARES I1 FLA

Quan arriba l’hora d’anar al llit i posar-se a dormir moltes vegades és un problema perquè la son no acaba d’arribar i per tant no ens adormim. Això és el que li passa a la nena protagonista: “Quan em fico al llit l’habitació es fa gran i jo cada cop en faig més menuda. Llavors començo a donar voltes i més voltes, com una croqueta. NO PUC DORMIR!”

La solució  potser és comptar ovelles, però si es compten massa de pressa igual ens posen nerviosos, si ho fem massa a poc a poc tampoc no acaba de funcionar. Potser ho aconseguiré respirant fondo i inventant històries amb cada ovella?


M’ha agradat aquest àlbum perquè construeix tota una història al voltant d’un fet bastant simple com el d’anar comptant ovelles. Els textos tenen molta gràcia, són rimats i per tant ideals per a ser llegits en veu alta, i estan acompanyats per unes il·lustracions que els complementen i hi aporten informació. Us el recomano a l’hora d’anar a dormir amb els més petits!


ROMÁN, José Carlos. Pell de cocodril. Fraga: La Fragatina, 2017. MARES I PARES I1 FRA

Àlbum il·lustrat protagonitzat per un cocodril que al principi de la narració té una aparença totalment diferent de la que coneixem: “només surt de nit perquè la seva pell és tan llisa, lluent i daurada que podia espatllar-se amb els rajos del sol”. Ell passa els dies esperant la nit per trobar-se amb els seus amics, la cuca de llum i l’òliba i llegir plegats un llibre ple d’històries fantàstiques. Tanmateix un dia l’elefant el descobreix mentre dorm i “queda bocabadat en contemplar la seva pell daurada tan bonica. No ha vist mai res de tan bonic, així que s’allunya de pressa a explicar-ho a la resta de la bandada”. Cada dia més animals s’acosten a la vora del riu per contemplar aquella bellesa i el cocodril que al principi sentia vergonya i s’amagava sota l’aigua, a poc a poc es va sentint més orgullós de l’admiració que desperta i decideix sortir sense valorar el mal que els rajos de sol poden fer a la seva pell. Què passarà?


Us recomano aquest àlbum perquè és una història tendra que pot arribar fàcilment als més petits i que a més té unes il·lustracions fantàstiques, amb tons càlids i plenes d’expressivitat que faciliten el seguiment de la història per part dels més petits. També ens pot servir per parlar d’altres temes com l’amistat, la vanitat o la bellesa. És una petita joia que crec que us agradarà molt, paraula de bibliotecària! 

Rosa Ma Fusté


Share/Bookmark